Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Thomas Jeffersont is elérte a cancel culture

888.hu

2021.11.24. 17:40

Eltávolították Thomas Jefferson szobrát a New York-i városházáról.

 

„Trump felvetette, hogy az alapító atyák szobrai más helyre kerülhetnek, miután országszerte eltávolították a konföderációs jelképeket. A történészek szerint téved” – írta 2017-ben az NBC News, a héten mégis az történik, amire a volt elnök utalt.

Hétfőn New Yorkban a demokraták eltávolították Thomas Jefferson szobrát a városházáról – közölte a Breitbart. A baloldali New York Times így írt az eseményről: „A munkások hétfőn egy 884 kilós Jefferson-szobrot pakoltak be egy faládába, miután a polgármesteri bizottság megszavazta, hogy száműzik a nemzet harmadik elnökének képmását a városházáról, ahol az közel két évszázadon keresztül állt – ennek oka, hogy rabszolgákat tartott.”

A szobor eltávolításáról készült felvételek széles körben terjednek.

A Summit News értesülései szerint a New York-i Történelmi Társasághoz helyezik át a szobrot, miután a polgármester által kinevezett közterületi tervezési bizottság kilenc tagja októberben megszavazta az eltávolítását.

Több törvényhozó is úgy találta, hogy a szobor „sértő”,

Charles Barron brooklyni demokrata képviselő még azt is kijelentette, hogy Jefferson „rabszolgatartó pedofil” volt.

Mások viszont – köztük Joe Borelli republikánus városi tanácstag – azzal vádolták Bill de Blasiót, New York polgármesterét, hogy „progresszív háborút folytat a történelem ellen”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij: Oroszországnak vissza kell vonulnia a háború előtti vonalakig a tárgyalások megkezdéséhez

Szakértők szerint ez olyan feltétel, amelybe Moszkva aligha fog belemenni a közeljövőben tekintettel arra, hogy jelenleg Ukrajna keleti régióira összpontosítja erőit.

Miközben a baloldalon belharcok dúlnak, Orbán újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be

Miközben a baloldalon belharcok dúlnak, Orbán újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be

Zelenszkijnek pedig nem tetszik, hogy hogy Magyarország elutasítja az olajembargót.

Oroszmentesítés az ukrán könyvtárakban

Franz Kafka, Heinrich Mann és Stefan Zweig talán még ma este átmegy Alekszandr Puskin és Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij mennyei dácsájába és közösen egy palack vodkába fojtják bánatukat. A fenti, német anyanyelvű írók műveit majd’ kilencven éve már máglyára vetették, az orosz óriások munkái csak most kerülnek sorra.

Indianában felülírták a kormányzó vétóját, mégsem lesznek „gendersportolók”

Az Egyesült Államokban Indiana állam törvényhozói kedden megszavazták Eric Holcomb kormányzó vétójogának hatályon kívül helyezését, és olyan törvényt léptetnek életbe, amely megtiltja a magukat nőnek nevező férfi sportolóknak a női sportokban való részvételt.

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

„A kormány úgy határozott, hogy létrehoz egy rezsivédelmi alapot és egy honvédelmi alapot. Innen fizetjük majd a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének költségeit. Kötelezzük a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be„ – jelentette be Orbán Viktor, közösségi oldalán megosztott videójában.

GFG blog 2.: A vétóról

GFG blog 2.: A vétóról

Újraindul a GFG blog. Mindig kell egy gondolat és egy gondolat kell.

Összebalhézott a DK és a Momentum, de közben Orbánt kritizálják

Összebalhézott a DK és a Momentum, de közben Orbánt kritizálják

Nagy a riadalom a baloldalon, mit fog csinálni a kormány a háború miatti vészhelyzeti felhatalmazással, miközben a Fővárosi Közgyűlésben arra nem voltak képesek, hogy határozatképességet biztosítsanak a mai ülésre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére