Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Thomas Jeffersont is elérte a cancel culture

888.hu

2021.11.24. 17:40

Eltávolították Thomas Jefferson szobrát a New York-i városházáról.

 

„Trump felvetette, hogy az alapító atyák szobrai más helyre kerülhetnek, miután országszerte eltávolították a konföderációs jelképeket. A történészek szerint téved” – írta 2017-ben az NBC News, a héten mégis az történik, amire a volt elnök utalt.

Hétfőn New Yorkban a demokraták eltávolították Thomas Jefferson szobrát a városházáról – közölte a Breitbart. A baloldali New York Times így írt az eseményről: „A munkások hétfőn egy 884 kilós Jefferson-szobrot pakoltak be egy faládába, miután a polgármesteri bizottság megszavazta, hogy száműzik a nemzet harmadik elnökének képmását a városházáról, ahol az közel két évszázadon keresztül állt – ennek oka, hogy rabszolgákat tartott.”

A szobor eltávolításáról készült felvételek széles körben terjednek.

A Summit News értesülései szerint a New York-i Történelmi Társasághoz helyezik át a szobrot, miután a polgármester által kinevezett közterületi tervezési bizottság kilenc tagja októberben megszavazta az eltávolítását.

Több törvényhozó is úgy találta, hogy a szobor „sértő”,

Charles Barron brooklyni demokrata képviselő még azt is kijelentette, hogy Jefferson „rabszolgatartó pedofil” volt.

Mások viszont – köztük Joe Borelli republikánus városi tanácstag – azzal vádolták Bill de Blasiót, New York polgármesterét, hogy „progresszív háborút folytat a történelem ellen”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére