Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már a krikett-világbajnokságon is kötelező a térdelés

888.hu

2021.10.27. 08:40

Az Egyesült Arab Emírségekben zajló T20-as világbajnokságon induló dél-afrikai férfi krikettválogatott tagjait arra utasították, hogy minden mérkőzés előtt „ereszkedjenek térdre”. A Krikett Dél-Afrika (CSA) igazgatótanácsának hétfő este kiadott utasítása ismertette az új előírást.

 

A lépésre a csapat hétvégi, Ausztrália elleni T20-as világbajnoki nyitányát követően került sor, amikor a játékosok a mérkőzés előtti, törvényben előírt BLM-akció során különböző módon álltak, térdeltek vagy emelték fel az öklüket. A dél-afrikai színes bőrű játékosok letérdeltek, és felemelték az öklüket, míg a gyors dobó Anrich Nortje és a kapus Heinrich Klaasen a háta mögé tette a kezét, és távolságot tartott játékostársaitól.

A CSA közleménye foglalkozott az esettel:

A Cricket Dél-Afrika (CSA) igazgatótanácsa hétfő este egyhangúlag elfogadta, hogy utasítást adjon ki, amely előírja az összes játékosának, hogy

a hátralévő világbajnoki mérkőzések kezdete előtt „térdre ereszkedve” következetesen és egységesen lépjenek fel a rasszizmus ellen.

Aggodalmak merültek fel amiatt, hogy a csapattagok által a BLM-kezdeményezés támogatására felvett különböző testtartások a támogatás hiányának érzését keltik.

Az összes releváns kérdés, többek között a játékosok álláspontjának mérlegelése után az igazgatótanács úgy vélte, hogy a csapatnak mindenképpen egységes és következetes kiállást kell tanúsítania a rasszizmus ellen, különösen a Dél-afrikai Köztársaság történelmét figyelembe véve – írta meg a Breitbart.

Anglia Eoin Morgan által vezetett csapata Nyugat-India csapatával együtt térdelt le a világbajnokság első napján, majd India és Pakisztán követte őket a vasárnapi kulcsfontosságú összecsapáson.

Az ausztrál Courier Mail című lap szerint

néhány fehér dél-afrikai játékos azt mondta, hogy a gesztus „vallási meggyőződésükkel ellentétes”, és azt állította, hogy „egy jó keresztény csak két ember előtt térdel le: a felesége és Isten előtt”.

Az ausztrál férfi krikettcsapat először júliusban, a Nyugat-India elleni sorozat során térdelt le a BLM-mozgalom támogatásának jeleként.

Nyugat-indiai barátaink mellett térdet hajtunk, hogy kifejezzük támogatásunkat mindazok iránt, akik a múltban és a jelenben faji igazságtalanság és/vagy diszkrimináció áldozatai lettek”

– állt a Cricket Australia közleményében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kaktusz: Orbán-korszak és háború

Kaktusz: Orbán-korszak és háború

A XXI. Század Intézet Kaktusz című műsorában idén utoljára beszélgetett egymással G. Fodor Gábor politikai filozófus és Gerő András történész professzor. A vendégek az évzáró adás során értékelték az elmúlt év legfontosabb eseményeit belpolitikai és külpolitikai téren egyaránt, valamint ezek következményeit is. Előbbi kapcsán megállapították, hogy a Fidesz–KDNP sorozatban negyedik kétharmados győzelme következtében már okkal beszélhetünk Orbán-korszakról, amire a külföldről finanszírozott, és ezáltal morális deficittel küzdő ellenzék nem jelent kihívást, csupán a külső tényezők képesek erre. A külpolitikai folyamatok kapcsán pedig úgy vélekedtek, hogy az orosz–ukrán háborúban egy fenntarthatatlan helyzetbe kormányozta magát Brüsszel, ami egész Európára negatív hatással van.

A Nyugat kezd kifogyni a tüzérségi lőszerekből

„A nyugati országokban jelentős tüzérségi lőszerhiány keletkezett az ukrajnai orosz hadművelet következtében” – figyelmeztetett a cseh CSG hadiipari vállalat vezetője hétfői nyilatkozatában.

Életben az embargó és az árplafon, Moszkva válaszolni akar

Életben az embargó és az árplafon, Moszkva válaszolni akar

Németországban pedig újabb migrációs válság elé nézhet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére