Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már a hollandok is odapirítanak a terroristáknak

Nagy Gábor

2016.02.16. 22:08

A holland légierõ F-16-os típusú harci repülõi csapásokat mértek Szíriában az Iszlám Állam nevû terrorszervezet létesítményeire.
AMSZTERDAM, 21:58

A holland légierő F-16-os típusú harci repülői csapásokat mértek Szíriában az Iszlám Állam nevű terrorszervezet létesítményeire – derült ki a holland védelmi minisztérium keddi rövid közleményéből.

A tárca rendszeresen közli, hogy a katonaság milyen műveleteket hajtott végre az előző héten. Ennek tanúsága szerint a holland F-16-osok mintegy tíz bevetést teljesítettek Irak és Szíria keleti része fölött.

A szűkszavú közlemény szerint a vadászbombázók "használták fegyvereiket az ISIS harci állásai, katonai eszközei és stratégiai célpontjai ellen", egyéb részleteket azonban nem közöltek.

A holland hadsereg már 2014 októbere óta részt vesz az Iszlám Állam iraki hadállásai elleni támadásokban négy F-16-os vadászrepülőgéppel. A kormányfő januári tájékoztatása szerint nem küldenek újabb harci gépeket a közel-keleti térségbe, csak kiterjesztik a már ott lévők műveleti területét.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére