Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már a curry is rasszista

888.hu

2021.08.11. 21:20

A curry a figyelem középpontjába került, miután néhányan azt állították, hogy rasszista és a keresztény, fehér felsőbbrendűségből ered az indiai ételek elnevezése.

 

Egyes progresszív véleményvezérek szerint a brit gyarmatosítás egyik relikviája, és rasszista is, ezért a továbbiakban nem kellene használni a “curry” szót- írta meg a V4NA.hu Egy blogger, Chaheti Bansal szerint az ételek elkészítési módja Indiában 100 kilométerenként változik,

mégis csak ezen az egy néven nevezzük, amit ráadásul fehér emberek terjesztettek el, akik nem vették a fáradtságot, hogy megtanulják az ételeink igazi nevét.

Hozzátette, nem hívhatunk mindent dél-ázsiai ételt curry-nek.

Bansal később azonban elismerte, hogy a curry szót nem lehet teljesen törölni a szótárakból, mivel az őslakos népek is gyakran használják ezt az ételeik leírására.

A partnerem Srí Lanka-i, és vannak maláj és tamil barátaim, akik szintén használják a curry szót. De nem szabad összemosni az ételeket, és mindent így hívni”

– mondta Bansal.

A curry szó egyenesen a keresztény, fehér felsőbbrendűségben gyökerezik,

Ilyse R. Morgenstein Fuerst, a Vermonti Egyetem vallástudományi docense szerint. Mint mondja, “tudomásom szerint a curry szó egyetlen dél-ázsiai nyelvben sem létezik. A curry egyike azoknak a szavaknak, amelyek a legtöbb történész szerint elhallásból erednek”, emelte ki a docens.

Morgenstein továbbá azt állította, hogy a britek a korban fűszerezett, de nem túl fűszeres ételeket kerestek, ami megfelelt a gyarmatosítók ízlésének. “olyan fűszerezett ételeket akartak amelyek nem büdösek, és nem túl erősek”–tette hozzá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére