Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Manfred Weber marad az Európai Néppárt frakcióvezetõje

Bertha László

2016.11.16. 16:28

Újraválasztották az Európai Néppárt és az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének európai parlamenti frakcióvezetõit. Elõbbit Manfred Weber, utóbbit pedig továbbra is Guy Verhofstadt fogja vezetni.
BRÜSSZEL, 16:28

Újraválasztották az Európai Néppárt és az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének európai parlamenti frakcióvezetőit. Előbbit Manfred Weber, utóbbit pedig továbbra is Guy Verhofstadt fogja vezetni.

Az Európai Unió legnagyobb frakciójának számító Európai Néppárt a szavazatok 97,8 százalékával választotta újra Webert. Az újraválasztott frakcióvezető-helyettesek között ott van Szájer József fideszes EP-képviselő is.

Szájer József tölti be a leghosszabb ideje a néppárti képviselőcsoport alelnöki tisztét. A fideszes EP-képviselőt 2004 óta hatodik alkalommal választották újra, további két és fél évig lesz a képviselőcsoport frakcióvezető-helyettese, valamint folytathatja a 2009 óta betöltött jogalkotásért felelős alelnöki munkáját.

A néppárti frakció az újraválasztásokat úgy kommentálta, hogy a képviselőcsoport „határozott tanúbizonyságot tett az egységről”. Manfred Weber szerint a következő 12 hónap döntő jelentőségű lesz Európa jövője szempontjából.

Az EU tagállamainak fel kell ébredniük a populizmus térnyerésének megakadályozása érdekében. Meg kell mutatnunk, hogy Európa képes tartós megoldásokra”

– mondta Weber, majd közölte:

rendkívül világos az üzenetünk Törökország számára is: a csatlakozási tárgyalásokat azonnali hatállyal be kell fagyasztani.”

Az Európai Néppárt decemberben fogja bejelenteni, hogy kit jelöl az Európai Parlament elnöki posztjára.

A liberálisok frakcióvezetője, Guy Verhofstadt a Twitteren számolt be az újraválasztásáról, melynek kapcsán annyit írt, hogy nagy örömére szolgál a szavazás eredménye. A volt belga kormányfő 2009 óta vezeti az EP liberális frakcióját.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére