Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarország a legtöbb EU-s ország előtt jár a vakcinációban

888.hu

2021.02.05. 11:50

Többek között Ausztriát, Németországot és Hollandiát is megelőztük a koronavírus elleni oltás gyorsaságában.

Magyarország az előkelő 11. helyen csücsül a Politico február eleji számlálója szerint a 100 főre jutó oltások számát tekintve. Ez azt jelenti, hogy magunk mögé utasítottuk: Portugáliát, Szlovákiát, Észtországot, Németországot, Görögországot, Finnországot, Svédországot, Csehországot, Ciprust, Belgiumot, Franciaországot, Ausztriát, Luxemburgot, Horvátországot, Litvániát, Hollandiát és Bulgáriát is.

Forrás: Politico.eu

Nem meglepő azonban, hogy ez első helyet az EU-ból frissen távozott Egyesült Királyság foglalja el. A csütörtökön ismertetett legfrissebb adatok alapján ugyanis megközelítette a 10,5 milliót a koronavírus ellen beadott oltások első dózisainak száma Nagy-Britanniában. Ez azt jelenti, hogy a felnőtt brit lakosság 20 százalékát már beoltották.

Forrás: Politico.eu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadhim Zahawi, a brit oltási program irányításáért felelős egészségügyi államtitkár a londoni alsóházban tartott csütörtöki tájékoztatóján kijelentette: Nagy-Britannia jó úton halad annak a célkitűzésnek a teljesítése felé, hogy e hónap közepéig a legveszélyeztetettebb lakossági csoportok mindegyik tagja megkapja a koronavírus elleni oltást.

Brit kutatók vizsgálják, hogy lehet-e kombinálni a különböző koronavírus-oltások két adagját

Vizsgálatot indított az Oxfordi Egyetem annak kiderítésére, hogy ugyanolyan hatásosan védi-e az embereket, ha a koronavírus elleni oltás első és második dózisát két különféle vakcinából kapják meg – adta hírül a BBC News. A szakemberek az oltási program ilyen megközelítésével az oltóanyagok szállításában előforduló fennakadásokat akarják kiküszöbölni. Nem tartják kizártnak, hogy az új megközelítés akár jobb védelmet nyújthat, mint ugyanazon oltóanyag bedása két dózisban.

Úgy tűnik, azok az országok tartoznak a szerencsésebbek közé, amelyek nem tétlenkedtek, és vártak az Európai Unióra, hogy az majd megoldja a vakcinaproblémákat. Hazánk csütörtökön jelentette be, hogy megkezdődött a regisztrált legidősebbek oltása: minden háziorvosi praxisból hat idős embert kórházi oltóponton oltanak be, 1080 háziorvos pedig maga is beolthat 10-10 regisztrált idős embert.

Forrás: Politico.eu

Múlt pénteken pedig újabb vakcina beszerzésére szerződött Magyarország: 2,5 millió ember oltásához elegendő kínai Sinopharm-oltóanyag érkezik a következő négy hónapban, Oroszországból pedig egymillió ember oltására elég vakcinát várnak három hónap alatt. Az első, 20 ezer ember oltását lehetővé tevő szállítmány már meg is érkezett.

Brüsszel siralmas vakcinabeszerzését még a bizottság elnöke, Ursula von der Leyen is elismerte.

Arra a kérdésre, hogy mit kellett volna másként csinálni, a Süddeutsche Zeitung című német lapban kifejtette, hogy nagyon erősen összpontosítottak a vakcinafejlesztésre, vagyis arra, hogy lesz-e egyáltalán védőoltás a SARS-CoV-2 ellen, és „visszatekintve” már látható, hogy

sokkal többet kellett volna foglalkozni „a tömeggyártás kihívásaival”.

 

Az Európai Bizottság elnöke a csúfos kudarcot követően bejelentette: az Európai Unió bármely tagországában a kormányzat kiadhat szükséghelyzeti használati engedélyt az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni oltóanyagokra, de ilyen esetben a termékkel kapcsolatos felelősséget nem a gyártó, hanem a kormány viseli.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére