Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Macron kamerák előtt akadt ki egy újságíróra, aki neki nem tetsző cikkeket írt

888.hu - V4NA

2020.09.03. 19:00

Csak nem megint a kettős mércével van dolgunk?

Elvesztette önuralmát és kamerák előtt kiabálni kezdett a Le Figaro neves francia napilap egyik riporterével, Georges Malbrunot-val Emmanuel Macron, mivel az újságíró két cikket is írt a francia elnök libanoni tevékenykedésével kapcsolatban, ám ez nem tetszett az államfőnek – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Az egyik szóban forgó cikk azt boncolgatja, hogy azzal, hogy Macron szankciókat helyezett kilátásba Libanon ellen, amennyiben nem hatják végre az általa kívánt reformokat, fennáll annak a veszélye, hogy nem előre halad majd az ország.

Egy másik cikkben pedig Macron és az iszlamista Hezbollah párt parlamenti vezére, Mohamed Raad közötti találkozóról írt Malbrunot. Ebben leírta, hogy a találkozó nyolc percig tartott, az Élysée azonban ezzel szemben csak egy pár másodperces folyosói beszélgetést említ. Az újságíró azt is megemlíti a cikkben, hogy a Hezbollah 1982-es megalapítása óta ez volt az első alkalom, hogy egy francia elnök személyesen beszélt a síita párt egyik tagjával, megjegyezve, hogy a Hezbollahra az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Németország is terrorista szervezetként tekint. Végül hozzátette, hogy mivel a Hezbollah pénzügyileg megkerüli a libanoni bankrendszert, őket nem fenyegetik az Emmanuel Macron által említett szankciók, melyekre akkor kerül sor, ha a libanoni politikai vezetés nem alakítja meg a francia elnök által kért megbízott kormányt. A francia elnöknek nem tetszettek ezek a cikkek, ami nem csoda, hiszen negatív fényben tüntette fel őt, így tőle szokatlan módon hevesen nekiesett az újságírónak, amikor meglátta egy fogadáson Bejrútban.

A francia elnök kirohanása érthetetlen, mivel lépten-nyomon kihangsúlyozza, hogy Franciaország szabad ország és ebbe beletartozik a szabad véleménynyilvánítás és a sajtószabadság is. Ezzel szemben a meglepett újságírónak most azt mondta, hogy a cikk felelőtlen Franciaország és az érintett felek szempontjából, majd hozzátette, hogy mindig megvédi az újságírókat, de amit Malbrunot tett, az szakszerűtlen és kicsinyes.

Nem ez volt az első eset, hogy a francia kormány megpróbált elhallgattatni valakit, aki tőlük eltérően vélekedik. A járvány kellős közepén, áprilisban a Párizs környéki Kremlin-Bicétre kórházban tett látogatásról például az Élysée csak egy rövidített felvételt tett közzé, melyen az látszik, hogy Macron-t tapssal ünneplik a kórházi dolgozók.

Előkerült azonban egy másik felvétel is, melyen az előzmények is szerepelnek, ezen látszik és hallatszik, amint két dühös ápolónő számon kéri a francia elnököt, amiért nincs elég védőfelszerelés a kórházakban, rettentő körülmények között kell dolgozniuk és szomorú, hogy több ezer embernek kellett meghalnia ahhoz, hogy Macron-t érdekelni kezdje a francia egészségügy helyzete.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére