Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Macron fölényes gyõzelmet aratott az exit pollok szerint

888.hu

2017.06.18. 20:31

Emmanuel Macron mozgalma komoly többséget szerzett a franciaországi törvényhozási választások második fordulójában. Ha az eredmények így maradnak, az nagy lehetõséget jelent Macron számára, hogy átnyomja reformjavaslatait a parlamenten.
PÁRIZS, 20:31

Emmanuel Macron mozgalma komoly többséget szerzett a franciaországi törvényhozás alsóházában. Ha az eredmények így maradnak, az nagy lehetőséget jelent Macron számára, hogy átnyomja reformjavaslatait a parlamenten.

Emmanuel Macron francia elnök pártja, a Köztársaság lendületben abszolút többséget szerzett a francia törvényhozási választások második fordulójában – derül ki a Le Monde által urnazáráskor ismertetett felmérésből.

A Le Monde a France Télévisions és a Radio France számára készült Ipsos-Sopra Steria közvélemény-kutató felmérését idézve azt írja: Macron pártja és a szintén centrista Francois Bayrou Demokrata Mozgalom (MoDem) nevű tömörülése 355 mandátumot szerez az 577 fős Nemzetgyűlésben. A Köztársaságiak vezette jobbközép 125 képviselői helyre számíthat – írta az MTI.

A Szocialista Párt várhatóan 34 képviselőt juttat a törvényhozásba. Az adatok szerint a Lázadó Franciaország nevű radikális baloldali pártnak 19 képviselője lesz, míg a Marine Le Pen vezette Nemzeti Front 8 helyet szerez a törvényhozásban.

A francia belügyminiszter szerint negyed 9-kor, 57 százalékos a feldolgozottság mellett Macron pártjára a szavazók 41 százaléka adta le voksát, a köztársaságiakra, azaz a jobboldalra 23 százalék. A bevándorlásellenes Nemzeti Front a szavazatok 10 százalékát kapta, míg a szocialisták 6,2 százalékot – írta az AP.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére