Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Macron egyre nagyobb bajban van: a testõre iszlamistákkal üzletelt

Bokor Gábor

2018.07.29. 15:30

A francia elnök komoly botrányba keveredett agresszív és szadista testõre miatt. Alexandre Benalláról többek között az is kiderült, hogy egy ismert radikális muszlim vezetõ unokatestvérének, egy iraki sejknek is dolgozott.

Óriási a botrány Franciaországban azután, hogy kikerült egy májusi felvétel Macron személyes testőréről, Alexandre Benalláról, aki brutálisan megvert egy fegyvertelen tüntetőt egy párizsi tüntetésen.

Az eset azután lett egyre furcsább, hogy a vezetés megpróbálta eltussolni az ügyet, az elnök pedig hosszú ideig nem kommentálta az eseményt, az ügy kirobbanása után egy héttel is csak annyit közölt

Benalla nem a szeretőm." 

Bár a májusi esemény másnapján már tudta a belügyminiszter, hogy mi történt és azt közölte az elnökkel is, az egészből csak két hónap múlva lett ügy, miután kikerült a felvétel a Twitterre. 

Ekkor letartóztatták, majd néhány nap múlva kiengedték Benallát.

A marokkói származású testőr mindent tagad, hiába van minden felvételen, ő azt állítja, hogy nem bántotta tüntetőket. 

A Le Figaro szerint Benalla egy radikális muszlim vezető rokonát, egy iraki sejket is védett korábban. A lap újságírója, Georges Malbrunot 2017 márciusában, néhány héttel a francia elnökválasztási kampány előtt interjút készített Jamal al-Dhari iraki sejkkel.

A beszélgetésre a párizsi Ritz hotelben került sor. Malbrunot meglepetésére megjelent egy számára ismeretlen férfi is a beszélgetésen, azt mondta, hogy a sejk biztonságát garantálja. Bár az újságíró azt hitte, négyszemközt tudja majd megcsinálni az interjút az iraki férfival, megdöbbenésére megjelent egy számára addig ismeretlen férfi is. Õ azt mondta, azért van ott, hogy megvédje a sejket. Mikor Malbruno megkérdezte, hogy ki is ő valójában, a férfi elővette igazolványát, amire az volt írva az Origo szerint, hogy

Alexandre Benalla, En Marche, biztonsági igazgató."

Az En Marche Emmanuel Macron akkori mozgalma, későbbi pártja.

Egyelőre kérdéses, mit hoz a jövő a francia politikai vezetésnek. Egy dolog azonban biztos, Macron népszerűsége soha nem látott mélypontra került. Sokan azt vizionálták, hogy a világbajnokság megnyerésével emelkedik majd a francia elnök népszerűsége, azonban ez nem történt meg, sőt. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére