Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az illegális migránsokat is beoltják Lombardiában

888.hu

2021.05.25. 07:00

A tájékoztatás szerint azoknak engedélyezik a védőoltást, akik kérelmezték a tartózkodási engedélyt, de még nem kapták meg, bár valójában évek óta az országban élnek.

 

Olaszország egyik leggazdagabb tartományában – a 2019-es adat szerint – 112 ezer volt az illegális migránsok száma, és közülük a legtöbben, mintegy 50 ezren Milánóban éltek. A tartomány hatóságai szerint beoltásuk a közegészséget szolgálja.

Azokról a szinte kizárólag az Európai Unión kívülről érkező migránsokról van szó, akik a hatóságok nyilvántartása szerint „ideiglenesen” tartózkodnak Olaszországban, de

valójában évek óta az országban élnek.

Állandó lakhelyük nincs, alkalmi munkavégzésből tartják fenn magukat.A migránsok és szegények egészségügyi ellátására kijelölt állami intézetnek (INMP) lenne a feladata a beoltásuk biztosítása, de az illegális bevándorlók ez idáig nem kaptak helyet a decembertől zajló oltási programban.

Korábban a L’Avvenire, az olasz püspöki kar lapja félmillióra becsülte az illegális bevándorlók számát, és további 200 ezerre azokét, akik kérelmezték a tartózkodási engedélyt, de még nem kapták meg.

További 78 ezer a jelenleg migránstáborokban lévők száma, akik szintén kimaradtak az oltási programból.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére