Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Liverpool: a koronavírus miatt elhalasztják az Anfield bővítését

888.hu

2020.04.27. 21:17

Másfél évvel elhalasztotta a Liverpool az Anfield tervezett bővítését – számolt be erről a Nemzeti Sport. A klub az év elején kapta meg a városvezetés engedélyét az építkezéshez, az év végén kezdtek volna neki a bővítésnek, ám a 60 millió fontos projekt két évet csúszhat.

A Liverpoolt működtető Fenway Sports Group (FSG) már jó ideje dolgozik a befogadóképesség növelésén: az új főlelátó 2016-ban készült el, a 100 millió fontos projektnek köszönhetően 8000 fővel nőtt a kapacitás. Ám az újabb bővítésre csak 2022-től kerülhet sor.

A 2000-es évek közepén egyébként még vadonatúj stadionban gondolkodtak a 18-szoros angol bajnoknál. Már a városi tanács hozzájárulása is megvolt, s úgy nézett ki, hogy 2011-ben nyithatja meg kapuit az új 73 ezres aréna, amely a Stanley Park nevet kapta volna – csakhogy beütött a gazdasági válság, a Liverpool tulajdonost váltott, az FSG pedig úgy határozott, új stadion helyett az Anfieldet fejleszti. Hasonlóan, mint ahogyan az amerikai cégcsoport baseballcsapatának, a Boston Red Soxnak az otthonával, a Fenway Parkkal is tette a tengerentúlon.

Fotó: Paul ELLIS / AFP

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére