Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Leszbikus nõ nem kaphat apasági szabadságot"

Forisek Ádám

2018.01.19. 13:48

Egy leszbikus pár egyik tagja nem kapott apasági szabadságot, ezért jogi útra terelték az ügyet. Az Európai Emberi Jogok Bírósága (EEJB) úgy döntött, hogy a szabadság csak a biológiai szülõket illeti meg.
PÁRIZS, 13:48

Egy leszbikus pár egyik tagja nem kapott apasági szabadságot, ezért jogi útra terelték az ügyet. Az Európai Emberi Jogok Bírósága (EEJB) úgy döntött, hogy a szabadság csak a biológiai szülőket illeti meg.

Az EEJB csütörtökön úgy határozott, nem számít diszkriminációnak az, ha egy leszbikus nő  apasági szabadságra benyújtott kérelmét elutasítják – írja a Deutsche Welle.

Az ügy főszereplője két francia nő, akik bejegyzett élettársi kapcsolatban élnek. Érvelésük szerint az elutasítás ellentétes egyrészről az Emberi Jogok Európai Egyezményének 8. cikkével, – amely a magán- és családi élet tiszteletben tartásához való jogról értekezik –, másrészről pedig a megkülönböztetés tilalmát taglaló 14. cikkel.

Az egyik leszbikus nő 11 nap fizetett apasági szabadságot kért még 2004-ben, miután párjának megszületett fiú gyermeke. Kérelmét elutasították, mert a szabadság a gyermek apjának jár, nem pedig egy nevelő "élettársnak".

A bíróság kimondta, hogy az elutasítás helyes volt:

a különböző bánásmód nem az érintettek neme, szexuális orientációja miatt történt, hiszen egy heteroszexuális pár esetében sem mehetne szabadságra a férfi, ha nem ő a biológiai apa.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére