Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lemondott a cseh egészségügyi miniszter

888 / MTI

2020.10.23. 16:00

Távozik tisztségéből Roman Prymula cseh egészségügyi miniszter, miután a sajtó rajtakapta, hogy szerda éjjel egy vendéglőben találkozott Jaroslav Faltynekkel, a kormányzó ANO párt képviselőházi frakciójának vezetőjével.

Az érvényben lévő, a koronavírus-járvány megfékezésére irányuló kormányrendelet szerint a vendéglőknek zárva kell tartaniuk. A találkozóról készült fotókat a Blesk című bulvárlap pénteki számában hozta nyilvánosságra. Prymula ráadásul arcmaszkot sem viselt, amikor kijött a vendéglőből, és beszállt szolgálati autójába.

Jan Hamácek belügyminiszter, a Cseh Szociáldemokrata Párt elnöke, valamint az ellenzéki pártok vezetői azonnal követelni kezdték Prymula távozását egészségügyi miniszteri posztjáról. Prymula párton kívüli politikus, de tisztségébe az ANO jelölte. Hamácek szerint Prymula a kormányrendelet megszegésével hiteltelenné vált, és nem maradhat a posztján.
Andrej Babis kormányfő szintén felszólította Prymulát, hogy

mondjon le, mert máskülönben ő hívja vissza tisztségéből. A kormányfő szerint Prymula a találkozóval súlyos hibát vétett.

„Ha az emberektől azt kérjük, hogy tartsák be a szabályokat, (...) akkor nekünk kell jó példával elöl járnunk. Ilyen hibát nem lehet megbocsátani” – jelentette ki Babis.

A miniszter viselkedése (...) sokkoló, katasztrofális és megbocsáthatatlan”

– szögezte le Babis.
A miniszterelnök délután találkozik Milos Zeman államfővel, hogy megvitassa vele a kialakult helyzetet. Babis reméli, hogy Prymula utódját hamarosan sikerül megtalálni, és ő már részt tud venni a hétfői kormányülésen.

Roman Prymula szeptember 21-étől töltötte be az egészségügyi miniszteri tisztséget, miután elődje, Adam Vojtech lemondott. Vojtech a tárca élére való visszatérését Babis kizárta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére