Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lecsapott az orosz titkosszolgálat a szentpétervári terrortámadás után

Bokor Gábor

2017.04.11. 16:28

Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat, az FSZB igazgatója szerint titkos terrorsejtek tagjai voltak a szentpétervári metrórobbantás nyomán õrizetbe vett személyek.
MOSZKVA, 16:28

Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat, az FSZB igazgatója szerint titkos terrorsejtek tagjai voltak a szentpétervári metrórobbantás nyomán őrizetbe vett személyek.

A merényletet követően nyolc közép-ázsiai származású embert vettünk őrizetbe, hatot Szentpéterváron, kettőt pedig Moszkvában"

– fogalmazott Bortnyikov.

A biztonságiak első embere kifejtette, hogy a gyanúsítottaktól nagy mennyiségű fegyvert és robbanóanyagot foglaltak le, és folytatódik a terrortámadás szervezőinek és a lehetséges további cinkosoknak a felkutatása.

Bortnyikov beszámolt arról is, hogy Oroszországban az elmúlt egy évben 16 terrortámadást hiúsítottak meg. A vezető szerint a merényletek szervezői a Független Államok Közösségének állampolgárai voltak. A nemzetközi terrorszervezetek 46 sejtjét számolta fel a titkosszolgálat.

Fel kell lépni a terroristák ideológiájával és toborzótevékenységével szemben, különösen a migránsok körében. Fokozni kell a külföldi partnerszervekkel folytatott együttműködést"

– mondta Bortnyikov.

A vezető szerint az országban működő terrorszervezetek fő gerincét a volt szovjet államokból érkező bevándorlók adják.

A múlt hétfői szentpétervári merényletben összesen 13 ember vesztette életét, több mint ötven pedig megsérült. A hatóságok szerint egy üzbég származású bevándorló, bizonyos Akbarzson Dzsalilov volt az elkövető.

A nyomozás kiderítette, hogy a támadót decemberben kitoloncolták Törökországból, ahol – az idegenrendészeti szabályok megszegésével – több mint egy évig tartózkodott.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére