Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lebukott a Facebook: eladták a felhasználóikat Obamáéknak

888.hu

2018.03.21. 18:40

Bebizonyosodott, hogy a Facebook kiadta harmadik félnek is a felhasználók adatait. Obamáék csak azért kapták meg az adatokat mert a Facebookkal azonos politikai nézetet képviselnek.

Bebizonyosodott, hogy a Facebook kiadta harmadik félnek is a felhasználók adatait. Obamáék csak azért kapták meg az adatokat mert a Facebookkal azonos politikai nézetet képviselnek.

A Guardian értesülése szerint  Obama új adatbázisát úgy építették fel, hogy az egyes önkénteseket arra kérték, lépjenek be Obama újraválasztási oldalára a Facebook-fiókjukkal.

"Tudatosan vagy sem az önkéntesek így minden olyan információt, amit kitesznek a Facebook-oldalukra – lakóhely, születési dátum, érdeklődési körök és főleg az ismerősök listája – közvetlenül a központi Obama-adatbázisba juttattak." – írja a brit lap nyomán a Mandiner.

Bizonyítottá vált, hogy az Obama-kampány idején a legnagyobb közösségi oldalt nem zavarta az, hogy az adatokat ki kell adni egy harmadik félnek. Ellenben most, hogy kiderült, egy Trump-közeli cég is ezzel a módszerrel operált, már igenis problémásnak tekinti az eljárást. 

Obama korábbi médiaelemzési igazgatója leszögezte, hogy a 2012-es kampányban a Facebook engedte, hogy az Obama-csapat "kiszívja az egész társadalmi hálót";

mint mondja:

a Facebook meglepődött, hogy képesek vagyunk az egész közösségre kiterjedő adathalászatra, de nem állítottak le minket, azután sem, hogy rájöttek, mit csinálunk. Bejöttek az irodába is a választási toborzás után, és nagyon nyíltan megmondták, azért engedték, hogy csináljuk, amit másnak nem engednének, mert a mi oldalunkon állnak."

Tehát a Facebook nyíltan támogatta Obama liberális, demokrata kampányát.

Amint a Facebook rájött, hogy a Cambridge Analytica ugyanolyan stratégiát alkalmazott, felfüggesztették a cég hozzáférését.

A hazai és a nemzetközi liberális médiákok minden ok nélkül nyomozást indítottak a névleges twitteres orosz befolyás miatt – bármiféle, arra utaló, komoly információ nélkül –, de a korábbi kampányok során elkövetett visszaéléseket egyáltalán nem vizsgálták.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére