Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lassul a járvány és az oltakozás üteme is Csehországban

888.hu, MTI

2021.04.27. 11:00

Nyitnának lassan csehek is, de az európai gyógyszerbeszerzés miatt vakcinahiány lépett fel az országban.

 

Az elmúlt héten Csehországban mintegy 25 százalékkal kevesebb koronavírusos megbetegedés történt, ezért a cseh kormány a nyitást szorgalmazza, amiről csütörtökön döntenek. A kormány ígérete, miszerint húsvét után mindennap százezer embert oltanak be, nem jött össze.

A Szputnyik V vakcina tiltólistára került, mivel Csehország és Oroszország között diplomáciai konfliktus alakult ki. Emiatt csak az Európai Unió által beszerzett oltóanyagokra tudnak támaszkodni. A vakcinahiányt jól mutatja, hogy

hétfőn 53 115 adag oltást adtak be az orvosok, ami tíz százalékkal kevesebb, mint egy hete.

A vakcináció kezdete óta 2,88 millió adag oltóanyagot használtak fel. Mindkét dózist eddig 954 656 személy kapta meg. A koronavírusban meghaltak száma 29 075.

A tervek alapján május 3-án kezdik meg a nyitást a női és férfifodrászatok, valamint a testápolással összefüggő további szolgáltatások. Igénybevételükhöz negatív antigén- vagy PCR-koronavírusteszt szükséges. A már beoltottak, illetve mindazok, akik nem több mint 90 nappal korábban gyógyultak ki a betegségből, teszt nélkül vehetik igénybe ezeket a szolgáltatásokat.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére