Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Különleges felhatalmazást kért az Antifa elleni nyomozáshoz az amerikai drogügynökség

888.hu

2020.06.03. 20:30

Egyes szakértők szerint azért vonták be őket, mert fedett nyomozóik évek óta jelen vannak abban a szubkultúrában, amelyből a rombolók kikerülnek.

Miután William Barr főügyész szombaton bejelentette, hogy két szövetségi ügynökség: az amerikai Kábítószer-ellenes Hivatal (DEA) és az Alkohol- és Dohánytermékek, illetve Lőfegyverek Forgalmával Foglalkozó Iroda (ATf) is segíteni fogja az FBI kormányellenes tüntetők elleni nyomozását, a DEA most különleges felhatalmazást kér az Igazságügyi Minisztériumtól.

Kétoldalas memorandumot küldött a drogügyekben eljáró helyettese William Barr legfőbb ügyésznek, amelyben azt kéri, hogy a kormány biztosítson különleges, információmegosztásra irányuló jogköröket a szövetségi Kábítószer-ellenes Hivatalnak (DEA), amelyet a főügyész bevont az Egyesült Államok-szerte zajló fosztogatások, erőszakos megmozdulások szervezői és végrehajtói ellen indított nyomozásokba.

A DEA-t kifejezetten a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények és különösen a szervezett bűnözői csoportok körében folytatott kábítószer-kereskedelem elleni fellépésre hozták létre, országos lefedettsége a Szövetségi Nyomozóirodáéval (FBI) vetekszik. Ugyanakkor speciális feladatköre okán sokan kétségbe vonták, hogyan vonható be a politikai indíttatású, erőszakba csapó tiltakozáshullámban elkövetett bűnesetek vizsgálatába.

A mostani memorandumból, amelyben Timothy J. Shea többletjogosultságokat kér a DEA-nek, kiderül, hogy a kábítószer-ellenes ügynökség leginkább eddigi tudásbázisával és kapcsolatrendszerével segítené az FBI nyomozását. A főügyésznek címzett kérés ugyanis azok alól a titkosítási protokollok alól kér felmentést, amelyek alapján egyes – főként saját beépített fedett nyomozóiktól származó – információk szövetségi ügynökségek közötti átadását korlátozzák.

Az engedély birtokában a DEA, amelynek nyomozói esetenként hosszú évek óta élnek álnéven drogbandák tagjaiként, a fedett zsaruk által beszerzett titkosított információkat adhatnák át az FBI-nak, ami több amerikai biztonságpolitikai szakértő szerint is arra utal, hogy a tiltakozássorozat szervezői, vagyis az Antifa-szervezetek és a kábítószer-kereskedelem szereplői között komoly átfedések találhatóak.

Ez persze adhatna némi magyarázatot arra az esztelen és brutális erőszakhullámra, amely egyre csak terjed az Amerikai Egyesült Államokban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére