Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Különkiadás: Nemzetközi sajtószemle

888.hu

2016.10.29. 20:09

Ezt olvassuk mi.

Szárazan nevetett” Clintonné arra a hírre, hogy az FBI 11 nappal az amerikai elnökválasztás előtt új dokumentumok alapján nyitotta meg ismét a volt külügyminiszter asszony már lezárt aktáival kapcsolatos vizsgálatát a frissen napvilágot látott emailek miatt. Hogy mennyire „száraz” volt e nevetés az ügy miatt láthatóan halálosan aggódó német neokonzervatív lap szerint, néhány más reagálás a vezető amerikai lapokból:

Clinton asszony kampányteamje dühödten reagált és magyarázatért kapkodott”.

Az ügyről írt cikkét a lap így kezdi: „Az Egyesült Államokban a politikai feszültség túlzottan  kiélezett – sőt, mondhatnánk, rendkívülien az”, és ennek következtében mindenkinek az érdeke lenne ezt a feszültséget csökkenteni. Ezután a cikk nekimegy az FBI-nak, hogy az a választások történetében példátlanul indít ilyen vizsgálatot 11 nappal a választások előtt,  holott az ügyet – a lap szerint – érdemein túlmenően fújták fel és az csúnyán károsítja Hillary Clinton győzelmi esélyeit.

A lap erről szóló cikke szerint az FBI vizsgálat bejelentése „megrázta” Clitonné kampányát.

                                        *            *           *

A pakisztáni hatóságok gyorsan léptek pénteken, hogy csírájában fojtsanak el egy kibontakozó tiltakozó mozgalmat az atomhatalom miniszterelnökének távozását követelve, miközben igen feszült a viszony a politikusok és az igen erős pakisztáni hadsereg között. A kormány két hónapra megtiltotta a tüntetéseket a fővárosban, Iszlamabadban. Nawaz Sharif kormányát a népszerű ellenzéki pártvezető, (az Amerika-ellenes volt legendás krikettbajnok) Imran Khan részéről folyamatosan érik korrupciós vádak.

Az orosz külügyminisztérium elítélte az ismételt terrorista támadásokat damaszkuszi nagykövetsége ellen és hangsúlyozta, Oroszország folytatni fogja a Szíriában lévő terroristák elleni harcot.  A terroristák pénteken aknavetőből érkező két lövedék érte a követséget, de ezúttal az csak  négy kocsiban és a külső kerítésben tett kárt.

A független német portálnak interjút adó Riccardo Fraccaro  olasz jogász és energiaszolgáltatási szakértő kijelentette, december 4-én az olaszok új alkotmányról szavaznak és ha valaki alaposabban megvizsgálja ennek a javasolt alkotmánynak a szövegét, látja, azt a J. P. Morgan bankház szája íze szerint fogalmazták. A J. P. Morgan nagyon nem szívleli, hogy a dél-európai országokban a munkavállalókat szerinte túlzott védelemben részesítik.

                                                      *           *           *

Olaszország után Portugália is az EU megszorító kurzusa ellen fordult. A portugál szocialisták elnöke Wolfgang Schäuble német pénzügyminisztert így támadta: „Mint mindenki tudja, a német pénzügyminiszter gyújtogató, miközben tűzoltóként akarja eladni magát.” Schäuble egy nappal korábban többször is a baloldali portugál kormányt bírálta, amiért az letért a szigorú takarékossági politika útjáról.

A független német honlap azt mérlegeli, hogy kitörhet-e az erőszak az Egyesült Államokban az elnökválasztás után, ha Trump veszít. Egy felmérés szerint a választáson részvételüket ígérők 51 %-a fejezte ki aggodalmát, hogy erőszakra kerülhet sor. Nem verték nagydobra azt sem, hogy az iskolákban a választás napjára szünetet rendeltek el. Minden tíz Trumppal rokonszenvező közül több mint négy azt mondta, hogy nem fogja elismerni Clintonné elnökké választásának legitimitását. Kétharmaduk pedig aggodalmukat fejezte ki, hogy a szavazataikat manipulálják.

Az Európai Unió külpolitikai főbiztosa, Federica Mogherini elismerte az európai polgárok jogát arra, hogy bojkottálják Izraelt, mivel az a szólás- és gyülekezési szabadság része és az EU alapjogi kartájának védelme alatt áll. Ez vonatkozik az Izrael bojkottálására, az onnan való tőkekivonásra és az ellene való szankciókat sürgető mozgalom, a BDS.

Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter tegnap megígérte, hogy néhány napon belül elbontatja a Sztálingrád metróállomás, valamint a Saint-Martin csatorna mellett lévő új migránstáborokat, ahol 2-2500 ember tartózkodik.

Clintonné szenátorként tíz évvel ezelőtt – mint egy most nyilvánosságra került audiókazetta bizonyítja – azt mondta, hogy az Egyesült Államoknak manipulálnia kellett volna a 2006-os palesztin parlamenti választásokat a Hamasz győzelmének megakadályozása érdekében. Clintonné a New York-i Jewish Press hetilapnak sajnálatát fejezte ki, hogy az Egyesült Államok nem döntötte el, ki legyen a győztes.

A jeruzsálemi Szent Sír Templomában dolgozó restaurátorok olyan kőpillérre bukkantak, amelyet Jézus Krisztus nyugvóhelyeként tiszteltek, mondta Fredrik  Hiebert, a restaurálási munkákat vezető National Geographic Society archeológusa.

Roger Waters, a 69 éves  rockénekes, a Pink Floyd együttes alapítója 4 millió dollárt vesztett Izrael-ellenes tevékenysége miatt, miután az American Express elállt jövőre tervezett észak-amerikai körútja szponzorálásától.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére