Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Korábbi vezetõje bírálta az Európai Uniót

Bokor Gábor

2016.11.15. 21:28

Jose Manuel Barroso szerint nem lett volna Brexit, ha az uniós vezetõk meghallgatják a britek panaszait.
BRÜSSZEL, 21:28

Jose Manuel Barroso szerint nem lett volna Brexit, ha az uniós vezetők meghallgatják a britek panaszait.

Élesen bírálta az Európai Uniót az Európai Bizottság korábbi elnöke, José Manuel Barroso. A portugál politikus szerint Nagy-Britannia nem döntött volna a kilépés mellett, ha Brüsszel korábban meghallgatja a panaszokat és korrektül megpróbálja orvosolni a problémákat.

Barroso szerint a politikusok és a média is felelős azért, hogy a lakosokat ilyen mértékben sikerült az unió ellen fordítaniuk. Korábban meg volt győződve arról, hogy a nemzetközösség és a britek sikeresen együtt tudnak működni.

Meglátjuk mit hoz a jövő, az biztos, hogy viharos idők jönnek, kemény alkudozások lesznek a kilépési tárgyalások során, az egész ügy nagyon bonyolult. Bízom benne, hogy a végén sikeresen meg tudunk egyezni mindenben"

– fogalmazott Jean-Claude Juncker elődje, aki 2004 és 2014 közt vezette az Európai Bizottságot. 

A politikus jelenleg az Egyesült Államok egyik legnagyobb befektetési bankjánál, a Goldman Sachs-nál dolgozik tanácsadóként. A biztos állás tudatában az utóbbi hónapokban számos, az Európai Uniót élesen bíráló megjegyzést tett.

Korábban az Európai Unió etikai bizottsága is vizsgálódott a volt bizottsági elnök után, mivel szerintük szabályt szegett Barroso az állásajánlat elfogadásával, azonban a napokban felmentették.

A mostani elnök, Jean-Claude Juncker teljesen váratlanul indított etikai vizsgálatot elődje ellen idén szeptemberben, hogy kiderítse, követett-e el az bármiféle vétséget a szervezet magatartási kódexe ellen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére