Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Komoly szigorítások jönnek az amerikai légi járatokon

Bertha László

2017.05.28. 22:28

Az Egyesült Államok várhatóan megtiltja a laptopok felvitelét a bel-és külföldi légi járatok fedélzetére.
WASHINGTON, 22:28

Az Egyesült Államok várhatóan megtiltja a laptopok felvitelét a bel-és külföldi légi járatok fedélzetére – erről John Kelly belbiztonsági miniszter nyilatkozott a Fox televíziónak adott interjújában.

A miniszter szerint a kormányzat azt tervezi, hogy a repülés biztonsága érdekében „megemeli a korlátokat”, és a többi között nagyon megszigorítja, hogy mi vihető fel a fedélzetre kézipoggyászként.

A terroristák annak a megszállottjai, hogy repülés közben robbantsanak fel egy gépet, kivált, ha az amerikai járat és tele van amerikai utasokkal”

– fogalmazott Kelly, hozzátéve, hogy „valós és nagyon kifinomult módszerek miatti fenyegetettségről” van szó.

A laptopok betiltásáról szólva elmondta, hogy a kézipoggyászok átvilágításánál jól látható, hogy mi van a csomagban, tehát látható a laptop is, ám az már nem azonosítható, hogy a számítógépben elhelyeztek-e valamit. Kelly hangsúlyozta, hogy a laptopok betiltása csak egyike a várható megszigorított intézkedéseknek, és bevezetésük időpontjáról még nem született döntés.

Az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság (TSA) egyébként egyes amerikai repülőtereken már megkezdte az új ellenőrzési módszerek kipróbálását, márciusban pedig már tíz repülőtérről – köztük az Egyesült Arab Emírségek, Katar és Törökország reptereiről – érkező járatokon betiltotta a nagyobb elektronikus szerkezetek fedélzeti szállítását.

Nyilvánosságra került hírszerzési jelentések szerint ugyanis az Iszlám Állam nevű terrorszervezet számítógépekbe épített robbanószerkezetekkel kísérelhet meg merényleteket, elsősorban amerikai repülőjáratokon – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére