Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kim Dzsongun most Kínában parolázott

Bokor Gábor

2018.05.08. 22:58

Nem áll le a turnézással az észak-koreai vezetõ.
PEKING, 22:58

Nem áll le a turnézással az észak-koreai vezető.

Azután, hogy a múlt héten a történelem során először tárgyalt egymással Kim Dzsongun és Mun Dzsein, az észak-koreai kommunista állam vezetője ismét elutazott, kedden Kínába látogatott, ahol Hszi Csin-pinggel találkozott.

A tudósítások szerint Kim Dzsongun azért ment Kínába, hogy az ázsiai nagyhatalom vezetőjével tárgyaljon arról, miként kell leszervezni a jövőbeni Trump-találkozót. Az észak-koreai diktátor alig egy hónap alatt másodszor egyeztet Kínában, a különbség csupán annyi, hogy a mostanit már nem tartották titokban.

A Kimet szállító repülőgép az északkelet-kínai Talien repülőterén szállt le, majd onnan pár óra múlva távozott is. A gép az Air Koryo észak-koreai légitársaság festését viselte. Kim Dzsongun március végén járt először Kínában, amikor is Hszi Csin-pinggel találkozott. Akkori háromnapos látogatását csak a vizit utolsó napján ismerték el az állami kézben lévő hírügynökségek.

Az MTI szerint azóta, hogy az amerikai elnök bejelentette tervezett találkozóját Kim Dzsongunnal, Kína el akarja kerülni, hogy a Phenjant érintő nemzetközi diplomáciai törekvések mellékszereplőjévé váljon. Észak-Koreának jelenleg az az érdeke, hogy támogatót szerezzen magának az atom- és rakétaprogramjáról szóló tárgyalásokon, erős kapcsolata Pekinggel vésztartalékként szolgáljon, ha kudarcba fulladnak az Egyesült Államokkal való tárgyalások.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére