Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiderült, hogy egy síita muszlim rongálta meg Birminghamben a mecseteket, ami miatt a liberális média hónapokig szélsőjobboldalozott

Békési Marcell

2019.11.30. 20:40

Úgy tűnik az iszlám évezredes belső vallásháborúja begyűrűzött Európába is: síiták szunniták ellen angol nagyvárosokban.

Az Egyesült Királyságban található Birmingham városában idén márciusban egy férfi öt mecsetet megrongált egy kalapáccsal egyetlen éjszaka alatt.

A tettest ugyan nem kapták el, és leírását is csak bizonytalan szemtanúk alapján állították össze, ennek ellenére a sajtó rögtön farkast kiáltott, és olyan cikkek jelentek meg, melyek aggodalmukat fejezik ki a fehér terrorizmus, a szélsőjobboldali terrorizmus és az iszlamofóbia miatt.

Az iszlamofóbia kockázata már évek óta növekszik. A gyűlölet ezen formája sok szempontból észrevétlen maradhatott a média, a hírszerző és a biztonsági szolgálataink előtt. A legutóbbi Christchurchi támadás tragikus eseményei komoly aggodalomra adtak okot a muzulmán közösség körében.

– kötötte össze az egyik birminghami imám, Kamran Hussein a támadást a christchurchi merénylettel.

Plot twist

Most azonban pár napja elkapták a valódi tettest, ám az elkövető motivációja – természetesen – nem igazolta a médiát:

az elkövető ugyanis egy síita muszlim férfi volt.

Arman Rezazadeh 34 éves, Iránból származik, és bevallotta a rendőrségnek, hogy tette vallási indíttatású volt: ő ugyanis az iszlám kisebb síita ágához tartozik, az öt megrongált mecset viszont szunnita muzulmánoké volt.

A síiták a szunnitákkal több, mint egy évezrede folytatnak vallásháborút, ami az utóbbi évtizedekben több merényletre is indokot adott, de csak olyan országokban, ahol mind síita, mind szunnita muszlimok is élnek szép számmal, például Irak, Afganisztán, Libanon, ám az elit klubba úgy tűnik Anglia is csatlakozott.

Birmingham egyébként az ország „legszínesebb” nagyvárosa, hajszálnyival ugyan, de megelőzi Londont is a városban élő migránsok arányában.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére