Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiáll Orbán Viktor mellett a lengyel kormánypárt

Balázs Ferenc

2020.10.06. 16:20

A lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) EP-képviselői követelik Katarina Barley, az Európai Parlament alelnöke lemondását, mert a magyar miniszterelnök „pénzügyi kiéheztetését” tartja szükségesnek.

Barley, aki korábban német igazságügyi miniszter is volt, egy korábbi interjújában arról beszélt, hogyan kellene elérnie az EU-nak, hogy a tagállamokban tiszteletben tartsák a jogállamiságot.

Véleménye szerint pénzmegvonással lehetne jobb belátásra bírni a kormányokat. Ahogy fogalmazott, „ki kell éheztetnünk pénzügyileg Orbán Viktort, mert neki is szüksége van pénzre”.

Később kiderült, hogy a politikus a lengyel és a magyar vezetés pénzügyi sarokba szorításáról beszélt. A PiS már ezt megelőzően döntött arról, hogy a magyar kormány mellé állva kezdeményezi Barley lemondatását. A politikus egyébként később finomította véleményét, azt mondta, hogy az európaiaknak az az érdekük, hogy az uniós támogatások ne segítsenek olyan kormányoknak, amelyek rendszerszerűen megsértik a jog uralmának szabályát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére