Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ki kell fizetnie az összes rendőr túlóradíját a homoszexuális sorozatsztárnak, aki megrendelte saját meglincselését

Békési Marcell

2019.10.30. 20:30

Jussie Smollett neve idén januárban lett ismert, miután állítólag rasszista támadás áldozata lett, azonban hamar kiderült, hogy megrendezte az egész ügyet. A hamis vádért most sokat kell fizetnie.

Emlékszünk még Jussie Smollettre, az amerikai sorozatsztárra, aki megverette magát két ismerősével, hogy aztán véres fejjel rasszista támadás miatt tegyen kamufeljelentést ismeretlen tettesek ellen?

Nos, múlt héten jogerősen úgy döntött az amerikai igazságszolgáltatás, hogy ki kell fizetnie minden rendőr túlóradíját, aki az ügyén feleslegesen dolgozott.

Kis emlékeztető az ügyről: idén január 22-én hajnalban Smollett betelefonált a chicagói rendőrségre, hogy rasszista támadás áldozata lett. A 10 percen belül kiérkező rendőrök véres fejjel találták nyakában egy kötéllel. Elmondta, hogy két fehér férfi trumpos sapkában rasszista káromkodások közepette verte őt agyon, majd leöntötték valamiféle ismeretlen folyadékkal, és egy kötelet tettek a nyaka köré.

A rendőrség rögtön nyomozni kezdett az ügyben, az amerikai média pedig mártírt csinált Smolettből, így végigturnézhatta az egész országot, és mindenütt elmondhatta, hogy milyen országgá tette Trump kormányzása az Egyesült Államokat.

A mártír pályafutása egészen addig tartott, míg a rendőrségnek gyanús lett az ügy.

Jussie Smolett (jobbról a második) | Fotó: AFP

Először az derült ki, hogy az elkövetők is feketék voltak, emiatt nehezen lehet rasszista támadásról beszélni. Nem sokkal később el is kapták őket. Bevallották, hogy egy forgatáson ismerték meg a színészt, ahol ők statiszták voltak, aki lefizette őket, hogy támadják őt meg. Az elkövető nigériai testvérpár így az estén a megbeszéltek szerint néhányszor megütötte Smollettet, megkapták a fizetésüket, aztán elmentek. A színész ezután leöntötte magát, a saját nyakába akasztott egy kötelet, majd felhívta a rendőröket.

A média ezt természetesen már nem verte nagy dobra, de a rendőrség beperelte a színészt, és követelte a nyomozók túlóradíját, akik próbálták felgöngyölíteni az ügyet, és tették ezt – mivel ismert szereplőről volt szó – gyakran túlórában. A nyomozás 130 ezer dolláros költségének megfizetése ellen a színész ügyvédjei fellebbeztek, mondván, Jussie Smollett nem kérte a rendőröket, hogy túlórázzanak miatta.

A bíróság viszont nem volt vevő az érvre, és az október 22-ig húzódó tárgyalás végén kimondták, hogy a színésznek ki kell fizetnie az összeget, sőt, Smolettet a bíróság ezen felül minden egyes hamis kijelentéséért ezer dollárra bírságolta, amit időközben tett, hiszen ezzel rontotta a város hírnevét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére