Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kézfogások miatt tört ki a tömeghisztéria Dániában

Forisek Ádám

2018.12.21. 18:58

Egy új törvény értelmében az állampolgárság megszerzésekor mindenkinek kezet kellene fognia a hivatalnokkal, aki a honosítást felügyeli. A törvény miatt kitört a tömeghisztéria, mivel az "diszkriminálja" a muszlimokat.

Az állampolgársággal kapcsolatos törvényt tavaly nyár óta heves viták kísérik. Pedig csak annyit ír elő, hogy aki dán állampolgárságot kérvényez, az hajtson fejet az ország értékei előtt, és mutasson tiszteletet a kormány iránt azzal, hogy kezet fog annak beosztottjával.

A kritikusok szerint a törvény diszkriminatív, amelynek egyetlen célja az, hogy elbátortalanítsa a muszlim migránsokat attól, hogy állampolgárságot kérvényezzenek. Több polgármester és helyi önkormányzati dolgozó fejezte ki nemtetszését a törvényt illetően, sokan azt mondták, inkább be sem mennek dolgozni.

A konzervatív párt és a bevándorlásellenes Dán Néppárt támogatta leginkább a törvényt, amelyet aztán végül el is fogadtak.

Az állampolgárság kérvényezőinek tudniuk kell, mit vállalnak. Ebbe beletartozik az is, hogy tiszteletet mutatsz és kezet fogsz a másik emberrel. Nálunk, Dániában, ez a szokás"

– mondta a konzervatív párt szóvivője.

A bevándorlásügyi miniszter, Inger Stojberg is reagált a kritikákra. Mint mondta, a kézfogás teljesen természetes velejárója a honosítási ceremóniának.

A változtatások január elsejétől lépnek életbe a skandináv államban.

Dán miniszter a migránsoknak: menjetek haza és építsétek a saját országotokat

2018. december 19. 06:40 A dán bevándorlásügyi miniszternek, Inger Stojbergnek határozott üzenete van az országában tartózkodó szomáliai migránsoknak. Dánia bevándorlásügyi minisztere, Inger Stojberg felhívást intézett az országában tartózkodó szomáliai migránsoknak: mivel a dán kormány Szomália több részét is biztonságosnak ítélte, ezért szerinte az onnan származó migránsoknak haza kell térniük, hogy újra felépítsék országukat.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére