Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Két év után kiadták a párizsi terrortámadások egyik felelõsét Franciaországnak

Tóth Dalma

2018.06.05. 12:49

Belgium átadta Franciaországnak a 2015. novemberi párizsi terrortámadások egyik feltételezett irányítóját, Yassine Atart - jelentette be kedden a belga szövetség ügyészség.
PÁRIZS, 12:49

Belgium átadta Franciaországnak a 2015. novemberi párizsi terrortámadások egyik feltételezett irányítóját, Yassine Atart - jelentette be kedden a belga szövetség ügyészség.

A 31 éves belga állampolgárságú férfit 2016 márciusában vették őrizetbe Brüsszelben, azóta egy belgiumi börtönben raboskodott – írja az MTI.

Innen szállították át kedd reggel nemzetközi elfogatóparancs alapján Franciaországba, ahol is előzetes letartóztatásba fog kerülni – közölte Eric Van Der Sypt, a vádhatóság szóvivője.

Yassine Atar testvére, Oussama a nyomozók szerint szintén részt vett a párizsi, majd a későbbi brüsszeli robbantásos merényletek megszervezésében. A hosszú ideig álnéven bujkáló férfit a biztonsági szolgálatok szerint az év elején valószínűleg megölték Irakban. Yassine és Oussama Atar egyébként unokatestvérei voltak a brüsszeli öngyilkos támadásokat elkövető Bakraoui fivéreknek.

2016. március 22-én Brüsszelben a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson hajtottak végre terrortámadást, amelyben 32-en meghaltak és 340-en megsebesültek. 2015. november 13-án Párizsban hét helyszínen követtek el merényleteket, ezekben 130 ember vesztette életét.

Mindkét támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére