Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kanadára is átterjedt a zendülés: ezrek vonultak utcára a „rendőrterror” ellen

Békési Marcell

2020.05.31. 21:30

Képzeld el, hogy annyira baloldali vagy, hogy nekem már Trudeau is náci.

 

George Floyd halálát felhasználva az ANTIFA országos szintű, lassan általános felkelésnek nevezhető helyzetet teremtett az Egyesült Államokban. Az első minneapolisi összecsapásokat követően egyre több amerikai nagyváros borult lángokba, és az amerikai rendőrség is egyre határozottabban válaszol a tüntetőknek.

A zendülés eddig csak az USA területén fekvő várásokra terjedt ki, másfél napja azonban a kanadai Torontóban is elkezdődött egy többezres – először békés, majd erőszakos – tünetés, melynek a végén a helyi antifa megpróbált összecsapni a rendőrökkel.

A kanadai tüntetők is megtalálták a saját casus bellijüket Regis Korchinski-Paquet halálában. A 29 éves fekete kanadai nő egy emeletesház 24. emeletén lévő erkélyéről esett ki, miközben a rendőrök házkutatást tartottak nála. Azonnal életét vesztette.

A rendőrség szerint baleset vagy öngyilkosság történt, a tüntetők viszont meg vannak győződve róla, hogy a nő rasszista indíttatású rendőri erőszak áldozata lett.

A torontói tiltakozás délután 14 órakor kezdődött. A szinte kizárólag fehérekból álló tüntetők már vonulás közben egyre erőszakosabbá váltak, és olyanokat kiabáltak a rendőröknek és az ellenzéki újságíróknak, hogy „fehér-soviniszták” („white supremacist”), „gengszterek” vagy „ti vagytok az igazi vírus”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére