Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kabul részt vesz az Oroszországban és Törökországban tervezett csúcstalálkozókon

888.hu

2021.03.13. 17:00

Afganisztán részt vesz az Oroszországban és Törökországban tervezett találkozókon – erősítette meg szombaton egy magas rangú afgán kormányilletékes.

Hamdulla Mohib nemzetbiztonsági főtanácsadó heti sajtótájékoztatóján közölte, hogy Kabul mindkét találkozóra delegációt küld. Hozzátette, hogy a küldöttségek összetétele attól függ majd, milyen szinten képviseltetik magukat a tálibok és a többi ország.

A tálibok szóvivője azt mondta, hogy megkapták Moszkva meghívóját, de még nem született végleges döntés a részvételükről a moszkvai tanácskozáson.

A javasolt törökországi konferencián való esetleges részvételükről nem beszéltek.
Moszkva magas szintű konferenciát szervez Afganisztánról március 18-ra. Meghívót kapott az afgán kormány, különböző politikai vezetők, a tálibok, az Egyesült Államok, Kína és Pakisztán.
Az oroszországi diplomáciai lépés egybeesik az afganisztáni békefolyamat felgyorsítására irányuló amerikai erőfeszítésekkel az amerikai csapatok esetleges május 1-i kivonása előtt.
A Joe Biden vezette új amerikai kormányzat magas rangú konferencia megszervezését ajánlotta az ENSZ égisze alatt a tálibok és az afgán politikusok között a jövő hónapban Törökországban. A tanácskozás célja a „békeszerződés véglegesítése” a politikai rendezésről és a tűzszünetről folytatandó tárgyalások révén.
Antony Blinken amerikai külügyminiszter azt írta az afgán vezetőknek, hogy az Egyesült Államok „megfontolja a május 1-i csapatkivonást”, „de más megoldásokon is gondolkodnak”.
A tálibok és az afgán kormány között Katarban folytatott tárgyalások hónapokkal korábban megrekedtek, nem sikerült kézzelfogható előrehaladást elérni.
Az Egyesült Államok tavaly állapodott meg a tálibokkal a kivonulásról 19 évi katonai beavatkozás után. A szunnita lázadók viszonzásképpen megígérték, hogy felhagynak a fegyveres támadásokkal, és részt vesznek az afganisztáni erők közötti béketárgyalásokon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Lecsökkentenék Schröder juttatásait, csak mert nem határolódott el Putyintól

Lecsökkentenék Schröder juttatásait, csak mert nem határolódott el Putyintól

Gerhard Schröder juttatásainak csökkentésére készülnek a német kormánypártok, mert a volt kancellár az Ukrajna elleni háború kezdete óta még mindig nem határolódott el Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, és nem vált meg a Rosznyeft orosz energiaipari cégben betöltött tisztségétől – írta szerdán a Bild című német lap.

Biden katonákat küld Szomáliába

A Biden-kormány hétfőn bejelentette, hogy újraindítja a „tartós” amerikai csapat jelenlétet Szomáliában, az al-Kaida szervezethez tartozó al-Shabaab fenyegetésére hivatkozva, amellyel visszafordítja Trump-kormányzat célját arra vonatkozóan, hogy kivonják a térségből a katonaságot.

Orbán Viktor és Tucker Carlson is részt vesz a CPAC Hungary-n

Orbán Viktor és Tucker Carlson is részt vesz a CPAC Hungary-n

Hazánkba látogat a CPAC-kongresszus, ahol Orbán Viktoron kívül Kövér László, Varga Judit és Tucker Carlson is megjelenik majd. Mutatjuk, kik a legfontosabb felszólalók a kétnapos konzervatív dzsemborin.

Orbán Viktor: Ez az évtized a veszélyek, a bizonytalanság és a háborúk korszaka lesz

Európa, a nyugati ember, benne és vele Magyarország, mi, magyar emberek a veszélyek korába léptünk – írta a miniszterelnök a Facebookon.

Derűs négy évet garantál nekünk a parlamenti ellenzék

Ha nem lőnének a szomszédunkban, és nem régen látott kihívásokkal kellene farkasszemet nézni, nyugodtan kijelenthetnénk, hogy derűs parlamenti órák várnak ránk a következő négy évben. Az ellenzéki nevettetők kicsiny, ámde harsány csapatához most csatlakozott egy tréfás kedvű újonc, Jámbor András.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére