Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Juncker szerint nem kell megvédenünk magunkat az oroszoktól

888.hu

2017.02.17. 07:28

Európának nem szabad engednie a katonai kiadások növelésére vonatkozó washingtoni követelésnek, mert a fejlesztési és a humanitárius segítségnyújtás is a biztonság megteremtésének a része - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy csütörtök esti beszédében, a másnap kezdõdõ müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencia (MSC) helyszínén.
MÜNCHEN, 7:28

Európának nem szabad engednie a katonai kiadások növelésére vonatkozó washingtoni követelésnek, mert a fejlesztési és a humanitárius segítségnyújtás is a biztonság megteremtésének a része – jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy csütörtök esti beszédében, a másnap kezdődő müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencia (MSC) helyszínén.  

Donald Trump amerikai elnök már többször megkérdőjelezte azoknak az európai NATO-tagországoknak az elkötelezettségét a szövetség mellett, amelyek nem növelik katonai kiadásaikat GDP-jüknek legalább két százalékára. Az Egyesült Államok állja a NATO költségeinek 70 százalékát.

Hírek szerint az Egyesült Államok is csökkenteni szándékozik hozzájárulását.

Az Egyesült Államok ezt már sok-sok éve mondja. Én nagyon ellene vagyok annak, hogy beadjuk a derekunkat"

– jelentette ki Juncker.

Hozzátette, hogy Németországnak nem lenne pozitív a költségvetése, ha megnövelné a katonai kiadásait a GDP-je két százalékára a mostani 1,22 százalékról. 

Juncker egy szombati rádiónyilatkozatában bejelentette, hogy nem indul újra az Európai Bizottság elnöki tisztségéért.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére