Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Juncker nem engedte, hogy Orbán beszédet mondjon Kohl temetésén

888.hu

2017.07.22. 14:00

A magyar miniszterelnök végül a volt német kancellár halotti torán mondhatta el beszédét. A Magyar Idõk közölt részleteket Helmut Kohl temetésének körülményeirõl.
BERLIN, 13:58

A magyar miniszterelnök végül a volt német kancellár halotti torán mondhatta el beszédét. A Magyar Idők közölt részleteket Helmut Kohl temetésének körülményeiről.

Helmut Kohl volt az első olyan európai politikus, akinek a gyászszertartását európai uniós keretek között rendezték meg. Így történt, hogy Jean-Claude Juncker személyesen akadályozhatta meg, hogy a magyar miniszterelnök ne mondhassa el beszédét a temetésen – írja Csontos János a Magyar Időkben.

A beszámoló szerint hivatalosan Helmut Kohl özvegye, Maike asszony kérése volt, hogy Orbán Viktor ne szólaljon fel a temetésen. Ám – mint arra a Magyar Idők rámutat – ez ténylegesen nem lehetett az özvegy akarata, hiszen személyesen is ismeri Orbán Viktort, ráadásul ő maga kérte fel a magyar miniszterelnököt arra, hogy a szertartás után, a szűk körben rendezett temetésen, a sírnál mondja el magyarul a Miatyánkot.

Orbán Viktor a beszámoló szerint a halotti toron is felszólalt, amelyet Helmut Kohl kedvenc éttermében rendeztek meg. A Magyar Időkben megjelentek szerint a magyar miniszterelnök magyarok és németek között meglévő sajátos, racionálisan meghatározhatatlan szimpátiáról, illetve a kereszténység manapság is Európa-mentő erejéről beszélt…

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére