Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Joe Bident okolja több képviselő is az Afganisztánban történtekért, le is mondatnák

Prokaj Dávid

2021.08.16. 14:30

Miközben a tálibok bevették az országot, és menekülésre kényszerítették az elnököt, addig az amerikai elnök nyaralgatott, és nem volt a sajtó számára elérhető.

Jeff Van Drew republikánus képviselő a Fox News Channel-nak adott interjújában közölte, hogy az amerikai elnöknek és az adminisztárciójának is le kellene mondania, miután az amerikai csapatok kivonása után a tálibok átvették a hatalmat Afganisztánban.

Van Drew azt mondta, hogy a tálibok hatalomátvétele

az egyik legsötétebb és legkínosabb nap ami az országunkkal történhet”.

Hozzátette, hogy ez rendkívül kínos az elnök adminisztrációjára nézve mely tevékenysége kudarc követ kudarcot.

Szó szerint itt az ideje, hogy ez az elnök lemondjon.”

Új emberekre van szükségünk – remélhetőleg új demokratákra is, akik mérsékeltek. Ez így nem mehet tovább. Az a legrosszabb az egészben, hogy már eltelt hét hónap.

Jeff Van Drew szerint semmiképp nem kellett volna meglépni azt, hogy kivonulnak Afganisztánból.

Az elnök megígérte nekünk, hogy ez nem így fog történni – megígérte, hogy ez nem lesz olyan, mint Vietnamban történt.”

Egyik sem volt helyes. Ezt nem tehetjük tovább… Amerikának olyannak kell lennie, amilyet megismertünk és amit mindig is szerettünk. Ez nem az az Amerika – zárta szavait.

 

A szintén republikánus Jim Jordan képviselő az FNC Sunday Morning Futures című adásában bírálta Joe Bident, amiért távol tartózkodott, miközben belföldön és külföldön egyaránt problémák merültek fel Kabultól Chicagóig.

Az ohiói republikánus azt mondta, hogy a Fehér Háznak ez egy lehetőség lett volna arra, hogy „erőt és magabiztosságot” sugározzon. Ezt azonban elmulasztotta.

Nos, azt hiszem, az első dolog az, hogy miért van Joe Biden nyaralni?”

- teszi fel a kérdést Jordan. „Nem gondolom, hogy válaszolt volna a sajtó egyetlen kérdésre is ezen a hétvégén. Szóval ez egy ijesztő helyzet. Ez kínos helyzet az Egyesült Államok számára. De őszintén megvallva, ez szerintem nem meglepő.” – mondta.

Majd felteszi a kérdést a műsorvezetőnek, ami sokunkban már megfogalmazódott:

mit tett ez az adminisztráció az első nyolc hónapban?”

Megemlítette az inflációt, a határon kialakult migrációs helyzetet, a gazdasági helyzetet, a növekvő bűnözést, most pedig a külpolitikában kialakult fejetlenséget.

Vietnam óta nem volt ilyen őrült külpolitikánk, amikor az utolsó pillanatban is ki kellett menekítenünk az embereket. Reméljük, hogy meg tudjuk menteni az amerikaiak életét. De ez mind nem történt volna meg, ha Trump elnök még a Fehér Házban lenne. Mi ezt tudjuk jól.”

 

Tom Cotton republikánus szenátor szintén úgy vélekedett szombaton, hogy Joe Biden rosszul tervezte meg az amerikaiak kivonását Afganisztánból, mely megalázta Amerikát, hiszen azzal veszélyezteti a Kabulban rekedt amerikaiak ezreit.

A republikánus megemlítette, hogy Bidennek legalább annyit meg kellene tennie, hogy kiszabadítja az amerikai légierőt, hogy kiűzzék a tálib harcosokat Kabul környékéről, hogy ki tudják menteni az amerikaiakat.

Ha az elnök még ennyire se képes, azzal csak még inkább megerősíti a világ felé az alkalmatlanságát, „impotenciáját””

- mondta Cotton.

 

Anthony Sabatini, a floridai állam képviselője mondta azt a Breitbart Newsnak, hogy szerinte az elnöknek nem szabadna beengednie a menekülteket azok után, hogy a tálibok meghódították Afganisztánt.

„Amerika semmilyen körülmények között ne fogadjon be egyetlen „menekültet” se Afganisztánból, miután Biden rendszertelenül kivonult onnan” – jelentette ki Sabatini a Kanada által az afgánokkal szembeni tálib megtorlástól való félelmében bevezetett menekültpolitikával kapcsolatban.

Nem engedhetjük meg magunknak, hogy tovább hozzájáruljunk a „menekültek” százezreihez, függetlenül attól, hogy honnan érkeznek – Dél -Amerikából, Közel -Keletről vagy Ázsiából.”

 

 

Sabatini szerint óriási különbségek vannak Amerikában a nyugati és a keleti társadalmak között.

Az amerikaiak nem akarják, hogy közel-keleti migránsokat szállítsanak hazánkba – ezek az emberek nem osztják kultúránkat, történelmünket és hagyományainkat”

- mondta. „Az amerikai családok már megfizették az elmúlt 20 év árát. Elküldtük testvéreinket, nővéreinket, fiainkat és lányainkat a háborúkba. Fizettük az adókat a háborúk finanszírozására – nem fogunk a nyakunkra hozni még 100 000 potenciális menekültet is” – magyarázta Sabatini.

Arra a kérdésre, hogy Biden-t kell-e felelősségre vonni a politikája miatt, amely hozzájárult a 21 éve tartó bevándorlási válsághoz, Sabatini azt mondta: „Biden-t el kell mozdítani a helyéről.” „Meggondolatlan és veszélyes” volt – mondta.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére