Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jelentősen megugrott a fertőzöttek száma Norvégiában és Dániában

888.hu

2021.10.29. 09:00

Dániában október első két hetében 73 százalékkal, Norvégiában egy hét alatt 53 százalékkal emelkedett a fertőzöttek száma.

 

Mindemellett mind a két skandináv országban alacsony a kórházi kezelésre szorulók száma.

Dániában és Norvégiában egyaránt néhány hete oldották fel a járványügyi szigorítások zömét. Többek között eltörölték a maszkviselés, illetve az oltási igazolvány felmutatásának kötelezettségét az éttermekben, illetve múzeumokban.

Norvégiában a felnőtt lakosság nagyjából 87 százaléka kapta meg a teljes körű védettséghez szükséges oltásokat. Dániában 75 százalékos ez az arány.

A járványgörbe emelkedése ellenére az oslói kabinet egyelőre nem határozott a korlátozások visszaállításáról. Ingvild Kjerkol norvég egészségügyi miniszter ugyanakkor csütörtökön közölte, hogy

szükség esetén bármely pillanatban ismét bevezethetik az óvintézkedéseket.

A fertőzöttek magas számával küszködő Tromsö városa csütörtökön ismét a helyi lakosok figyelmébe ajánlotta a távolságtartási szabályok betartását, a maszkviselést, illetve az otthoni munkavégzést.

Magnus Heunicke dán egészségügyi miniszter a közszolgálati rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy pénteken fogja tájékoztatni a parlamentet a járványügyi helyzetről. Hozzátette, hogy szükségessé válhat bizonyos korlátozások visszaállítása.

Az 5,4 millió lakosú Norvégiában a járvány kitörése óta 204 730 a regisztrált fertőzöttek és 900 a halálos áldozatok a száma. A csaknem hatmillió lakosú Dániában pedig 382 796 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 2709-en hunytak el a kórban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére