Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Járvány: hazánkhoz hasonlóan Dél-Korea is észszerűen védekezik

888.hu - MTI

2020.07.13. 06:35

Ott is a behurcolás okozza a fő problémát. Hétfői szöuli bejelentés szerint az elmúlt napon 62 új esettel 13 479-re nőtt az eddig azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Dél-Koreában, jelentős emelkedést mutatva a vasárnap és szombaton közölt 44, illetve 35 esethez képest.

Az új megbetegedésekből ráadásul 43 bizonyult külföldről behurcoltnak, és csak 19-en kapták el a Covid-19-et odahaza.

A behurcolt esetek száma ezzel 1872-re emelkedett Dél-Koreában, a növekedés a március 25-i 51-es adat óta a legmagasabb volt, és immár 18 napja folyamatosan két számjegyű.

A Covid-19 megbetegedések közel 14 százalékáért felelősek immár a behurcolt esetek. Július eleje óta már 288 behurcolt fertőzést azonosítottak Dél-Koreában, szemben a június hónap egészében és májusban regisztrált 323, illetve 192 hasonló esettel.

A kelet-ázsiai országban hétfőn lépett életbe az a rendelkezés, amelynek értelmében két napnál nem régebbi negatív vírusteszt felmutatását követelik meg a magas kockázatú országokból érkező külföldiektől.

Ez egyelőre négy ország – Banglades, Pakisztán, Kazahsztán és Kirgizisztán – állampolgáraira vonatkozik, de vasárnap azt is közölték Szöulban, hogy további 11, romló járványügyi helyzetet produkáló ország adatait kísérik szoros figyelemmel, és az intézkedést hamarosan rájuk is kiterjeszthetik.

A már listára került országok állampolgárainak a Dél-Koreába indulásuk előtti 48 órában kell elvégeztetniük a vírustesztet az ottani dél-koreai nagykövetség által megadott kórházakban vagy laborközpontokban. A negatív eredmény sem mentesíti azonban a beutazókat a kétheti házi karantén alól, amely április 1-je óta a külföldről érkező dél-koreai állampolgárokra is vonatkozik.

További biztonsági intézkedésként Dél-Korea elrendelte, hogy a járványhelyzetük miatt kockázatosnak minősített országokból csak 60 százalékos kihasználtsággal érkezhetnek a menetrendszerű repülőjáratok.

Dél-Korea már május elején enyhített a kölcsönös távolságtartás szabályain, de a külföldről behurcolt, valamint a vallási közösségekhez köthető fertőzések számának folyamatos növekedése rákényszerítette a hatóságokat arra, hogy ismét szigorítsanak a járvány elleni intézkedéseken.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére