Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Itt a lista: õket utálják leginkább a franciák

Bokor Gábor

2017.03.30. 22:28

A legfrissebb jelentések szerint több mint ötven százalékkal csökkent a rasszista és antiszemita támadások száma tavaly Franciaországban az elõzõ évhez képest.
PÁRIZS, 22:28

A legfrissebb jelentések szerint több mint ötven százalékkal csökkent a rasszista és antiszemita támadások száma tavaly Franciaországban az előző évhez képest.

Az Emberi jogok konzultatív nemzeti bizottsága a hagyományokhoz híven idén is készített egy jelentést arról, hogy milyen is a közvélemény állapota. Hasonlót utoljára 2016. október 17. és 24. között készített az Ipsos közvélemény-kutatóintézet.

A rendőrségi adatok szerint tavaly havonta átlagosan 800 faji, származási, etnikai vagy vallási okból elkövetett bűntettet regisztráltak, ami nagy mértékű csökkenést jelent 2015-höz, a terrortámadások évéhez képest.

A bizottsága bemutatta, hogy az antiszemita, muzulmánellenes és egyéb rasszista cselekmények és fenyegetések száma 44,6 százalékkal csökkent, míg tavaly 1125-et, 2015-ben 2034-et regisztráltak.

A muzulmánok ellen 182 cselekményt jegyeztek fel a hatóságok, ami több mint fele a két évvel ezelőtti adatoknak. 2015-ben a januári és novemberi párizsi iszlamista merényletek után emelkedett meg a muzulmánok elleni támadások száma.

A zsidóság ellen elkövetett attakok száma is megcsappant, míg két évvel ezelőtt 808 ilyen eset volt, addig tavaly csak 335. A jelentés ez utóbbi látványos csökkenést a középületek védelmére elrendelt hatósági intézkedéssel magyarázta.

A zsidók, a feketék és az ázsiaiak a legelfogadottabb kisebbségek, a muzulmánok a legkevésbé, kivéve a romákat, akik iránt messze a legnagyobb az ellenérzés"

– áll a jelentésben.

A válaszadók 54 százaléka szerint a helyi cigányság nem akar beilleszkedni. Ez a szám 2014-ben 77 százalék volt. A nemzeti bizottság úgy látja, hogy néhány éve kevesebb szó esik a kelet-európai romákról, mint korábban, de pozitívabb hangvétellel, s az őket segítő szervezetek munkája láthatóan kezd beérni.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére