Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Iszlamistákkal végzett az egyiptomi rendõrség

Bertha László

2017.07.09. 09:28

Összesen 16 fegyveressel végzett az egyiptomi rendõrség a szélsõségesek ellen indított két bevetésén. A fegyveresek közül a többségnek köze volt a Sínai-félsziget északi részén biztonsági erõk ellen elkövetett támadásokhoz.
KAIRÓ, 09:28

Összesen 16 fegyveressel végzett az egyiptomi rendőrség a szélsőségesek ellen indított két bevetésén. A fegyveresek közül a többségnek köze volt a Sínai-félsziget északi részén biztonsági erők ellen elkövetett támadásokhoz.

A kairói belügyminisztérium közlése szerint a szélsőségesek tüzet nyitottak a rendőrség erőire, amikor azok megközelítették az Iszmáilíja városa közelében fekvő táborukat. A hatóságok 14 fegyveressel végeztek. A minisztérium hozzátette, hogy a létesítményben fegyverek kezelésére és pokolgépek készítésére képeztek ki szélsőségeseket.

Egy másik közleményben a belügyminisztérium két szökevény terrorista haláláról számolt be, akik egy a hatóságokkal kitört lövöldözésben vesztették életüket el-Gíza városában. A tárca szerint a páros a nemrég színre lépett Haszm (Határozottság) elnevezésű terrorszervezethez tartozott, amely tavaly óta több bírák és rendőrök ellen elkövetett merényletért vállalta a felelősséget.

A nap folyamán legalább két rendőr meghalt és kilenc megsérült a Sínai-félszigeten fekvő el-Arís városában, amikor páncélozott járművük mellett egy rögtönzött robbanószerkezet lépett működésbe – jelentette a MENA hivatalos egyiptomi hírügynökség.

Pénteken pedig legalább 23 egyiptomi katona meghalt a Sínai-félsziget északi részén, amikor egy terrorista támadás során egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát egy katonai ellenőrző pontnál Rafah közelében. Biztonsági források szerint meghalt negyven támadó is. A merénylet elkövetőjeként az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett.

Egyiptomban a biztonsági erők több száz tagja vesztette életét 2013 óta az iszlamisták elleni küzdelemben. A Sínai-félszigeten ráadásul nagyon aktív az Iszlám Állam helyi ága – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére