Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Iszlamistákat kapcsoltak le Németországban

Bokor Gábor

2017.02.09. 09:28

Az an-Nuszra Front követõit egy nagyszabású, összehangolt razziasorozatban sikerült elfogni.
KARLSRUHE, 9:28

Az an-Nuszra Front követőit egy nagyszabású, összehangolt razziasorozatban sikerült elfogni.

A német rendőrség tájékoztatása szerint szerda reggel sikeres rajtaütést hajtottak végre Karlsruhéban. Az elfogott iszlamisták a Szíriában aktív, korábban az al-Kaidának is hűségesküt fogadó an-Nuszra Front tagjai lehetnek. Az elkapott férfiak feladata az lehetett Németországban, hogy milicistákat toborozzanak és pénzt gyűjtsenek a terrorszervezet részére.

A Tagesschau szerint nemcsak pénzt, de több más eszközt, például mentőautót, gyógyszereket és tartós élelmiszert is szereztek az an-Nuszra számára, amit Törökországon keresztül juttattak el hozzájuk.

A gyanúsítottak tagjai lehettek egy orvosszervezetnek, aminek a neve kísértetiesen hasonlít az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezetére, egyelőre azonban úgy tűnik, hogy semmi közük hozzájuk. Az Orvostudomány Határok Nélkül nevű szervezet egyik vezetője, Mohamed Belkaid összeköthető azzal a Brahim Belkaiddal, akit a titkosszolgálatok is ismertek, hiszen Abu Abdullah néven az egyik legismertebb vallási térítőnek számított az országban.

A nagyszabású rajtaütés-sorozat azután kezdődött meg, hogy egy tunéziai iszlamista egy ellopott kamionnal a berlini karácsonyi vásár látogatói közé hajtott. Az Iszlám Állam által megrendelt terrortámadásban 12-en meghaltak és csaknem ötvenen megsérültek.

Az előző héten 1100 rendőr vett részt a házkutatásokban. Összesen 54 rajtaütést tartottak egy hét alatt.

A rendőrök 16 embert vettek őrizetbe, köztük egy tunéziai migránst is, aki nemcsak terrortámadást tervezett Németországban, hanem egy, az ISIS által megrendelt, 2015-ös tunéziai terrortámadáshoz is köze lehet. A tuniszi Bardo Nemzeti Múzeum elleni merényletben 21-en haltak meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére