Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Iszlamistákat fogott el a rendőrség, akik meg akarták ölni a „hitetleneket”

888.hu

2021.12.10. 10:50

A kihallgatás során egyikük beismerte, hogy a karácsonyi időszakban késes támadást akartak végrehajtani, meg akarták ölni a „hitetleneket”. A francia belügyminiszter azt írta az egyik közösségi oldalon, hogy az országban továbbra is magas a terrorfenyegetettség.

 

Sikerült megakadályozniuk a francia hatóságoknak egy a karácsonyi időszakra tervezett terrortámadást, miután a Belső Biztonsági Főigazgatóság (DGSI) emberei letartóztattak két 23 éves fiatalembert, akik az iszlám nevében késeléses merényletre készültek. A történtekről beszámoló Le Parisien című lap információi szerint a DGSI az interneten váltott üzenetek alapján figyelt fel a két gyanúsítottra, aki

a világhálón beszélte meg a merénylet részleteit, amelyet az ünnepi időszakban akartak végrehajtani.

A lap úgy tudja, hogy a két férfi az elmúlt hetekben személyesen is találkozott, és az volt a tervük, hogy az ünnepi időszakban egy frekventált helyen csapnak le, valamelyik plázában vagy bevásárlóutcában – írta meg a V4NA.

A fiatalokat két Párizzsal szomszédos megyében, Seine-et-Marne-ban és Yvelines-ben vették őrizetbe, november 29-én, de csak most hozták nyilvánosságra a részleteket. A két radikális iszlamista ellen terrorista-bűnszövetségben való részvétel miatt emeltek vádat, és december 3-án bebörtönözték őket. Sajtóértesülések szerint

az otthonukban végzett házkutatás során késeket, laptopokat és számítógépeket foglaltak le, amelyeken jelentős mennyiségű dzsihadista tartalmat találtak.

Rendőrségi kihallgatása során az egyik gyanúsított beismerte, az volt a terve, hogy meggyilkolja a „hitetleneket”, majd „mártírként” hal meg. Azt is elismerte, hogy

bűntársával együtt az Iszlám Állam nevében hajtották volna végre a terrortámadást.

A Valeurs Actuelles című hetilap úgy tudja, hogy az egyik fiatalember szerepelt a francia hatósági nyilvántartásban radikalizálódása miatt, sőt a párizsi fiatalkorúak bírósága 2019 áprilisában négy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, amit azonban nem kellett leülnie, mert kiskorúnak vallotta magát.

A történtekre Gérald Darmanin belügyminiszter is reagált, aki azt írta a Twitteren, hogy nem csökken a hatóságok ébersége, mivel Franciaországban továbbra is magas a terrorfenyegetettség, majd köszönetet mondott a Belső Biztonsági Főigazgatóság embereinek, akik letartóztatták a két személyt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére