Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismét tízezrek tiltakoztak Macron ellen

Bokor Gábor

2017.09.21. 22:28

Ismét több tízezren vonultak az utcákra csütörtökön a francia nagyvárosokban a legradikálisabb szakszervezet a CGT felhívására, hogy második alkalommal tiltakozzanak a tervezett francia munkajogi reform ellen.
PÁRIZS, 22:28

Ismét több tízezren vonultak az utcákra csütörtökön a francia nagyvárosokban a legradikálisabb szakszervezet a CGT felhívására, hogy második alkalommal tiltakozzanak a tervezett francia munkajogi reform ellen.

A szervezők és a hatóságok által közzétett első adatok szerint a közel kétszáz helyszínen szervezett felvonulásokon több tízezren vettek részt. Az első megmozduláson a becslések szerint 223 ezer és 400 ezer fő közötti tömeg jelent meg.

A második mozgósítási nap mértéke megegyezik a múlt heti részvétellel, jóllehet valamennyi nagyvárosból alacsonyabb részvételről érkeztek számok az előző tüntetésekhez képest"

– fogalmazott Philippe Martinez, a CGT főtitkára, aki szerint a fővárosban csütörtökön 55 ezren vonultak az utcákra, hogy az új munkajogi reform ellen tüntessenek.

Az előző heti tüntetéshez hasonlóan a békés menet előtt ismét megjelentek a fekete ruhát és csuklyát viselő anarchista rendbontók, akik kukákat borítottak lángba és kockakövekkel dobálták meg a rendőröket, akik erre könnygázzal reagáltak.

Legközelebb szombaton lesz tüntetés Macron ellen. Akkor a Lázadó Franciaország nevű párt szervez megmozdulást a "szociális államcsíny" ellen. A párt első embere, a választásokon alulmaradt Jean-Luc Mélenchon célja a reform visszavonásának elérése, illetve annak felmutatása, hogy a csökkenő tetszési mutatóval rendelkező Emmanuel Macronnak ő a legfőbb politikai ellenfele.

Egymást érik a Macron-ellenes tüntetések ősszel, hiszen a nyugdíjasok szeptember 28-án vonulnak utcára a nyugdíjak után fizetendő járulékok megemelésének terve ellen, október 10-én pedig a közszférában dolgozók terveznek sztrájkot.

Macron azonban nem hajlandó meghallani a nép óhajait és jelezte, semmiképpen nem enged a munkajogi reformból, amely az egyik legfőbb választási ígérte volt a munkaerőpiac és -szabályozás rugalmasabbá tételére. 

Hiszek a demokráciában, de a demokráciát nem az utca jelenti"

– mondta Macron.

A szakszervezetek elsősorban a végkielégítések maximalizálásával, és azzal nem értenek egyet, hogy a vitatott elbocsátások esetén csökkenni fog a jogorvoslati idő.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére