Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nincs új a nap alatt: megint magyarellenes rigmusokat skandáltak a román szurkolók

Horváth Tamás

2019.10.15. 20:10

Bocskoros tempó.

Romániában gyakori jelenség a focimeccseken, hogy a soviniszta szurkolók a magyarokat gyalázzák, rigmusokban követelik, hogy hagyják el az országot. A sorozatos magyarellenes megnyilvánulásokra már az Európai Labdarúgó-szövetség is felfigyelt, az UEFA döntésének értelmében a román válogatottnak zárt kapuk mögött kell fogadnia Norvégiát kedd este, miután a Spanyolország és Málta elleni Eb-selejtezőkön is hungarofób rigmusok csendültek fel a lelátón.

A román szövetségnek ezen felül egy 83 ezer eurós (közel 28 millió forintos) büntetést is be kellett fizetnie az UEFA kasszájába.

Amikor a román szurkolók éppen nem egymást verik, előszeretettel skandálnak magyarellenes rigmusokat

Egyes soviniszta elemek azonban nem tanultak a szankciókból, s a hétfő esti Románia–Észak-Írország U21-es válogatott mérkőzésen ismét alkottak. A maszol.ro erdélyi magyar hírportál azt írja, hogy a meccs folyamán a hazai drukkerek többször is azt skandálták, hogy „Kifelé a magyarokkal az országból!”, emellett nyomdafestéket nem tűrő bekiabálásokkal gyalázták a magyarokat.

Kíváncsian várjuk, hogy az UEFA újfent megbünteti-e a román szövetséget. Bár a román szurkolók egy része alighanem abból sem tanulna.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére