Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

ISIS fanatikusok akartak az olimpia alatt robbantani

Bokor Gábor

2016.07.21. 21:18

Pár fiatal hûségesküt fogadott az ISIS-nek, az olimpia alatt akartak terrortámadást végrehajtani.
RIO DE JANEIRO, 21:18

Pár fiatal hűségesküt fogadott az ISIS-nek és az olimpia akartak terrortámadást végrehajtani. 

Tíz embert tartóztattak le Brazíliában, akiket azzal vádolnak, hogy az Iszlám Állam fanatikusai és az olimpia alatt akartak volna robbantani. Alexandre Moraes igazságügyi miniszter szerint a csoport tagjai mind brazil állampolgárok voltak és csak a WhatsApp és a Telegram nevű applikációkon beszélgettek. Ezeken keresztül tervezték és tárgyalták meg a terrortámadás részleteit, nem találkoztak soha, nem is ismerték egymást személyesen. Közvetlenül az Iszlám Állammal sem voltak kapcsolatban. 

Michel Temer ideiglenes államelnök a letartóztatások hírére válságstábot hívott össze.

Az elfogott férfiak elsődleges szándéka az volt, hogy fegyvereket szerezzenek és azokkal Brazíliában és más országokban mészárlásokat kövessenek el. Teljesen amatőrök voltak, semmit sem készítettek elő, még a beszélgetéseiket nem titkosították"

– mondta a miniszter.

A csoport néhány tagja elutazott a szomszédos Paraguayba is, hogy ott AK-47-eseket vásároljanak, ám azt egyelőre nem sikerült bizonyítani, hogy sikerült is-e a bevásárló túra.

Teljes készültségben van a brazil rendőrség és a titkosszolgálat is, hisz az augusztus ötödikén rajtoló olimpia különösen nagy biztonsági kockázatot rejt magában. Az iszlamisták nem titkolják, kiemelt célpontjuk Rio de Janeiro az olimpia alatt. 

Az ilyen elmebetegek az ISIS kedvencei. A hűségesküt fogadott terroristák egy potenciális támadás esetén úgy tudnak "hírnevet" és "elismerést" szerezni a már vészesen gyengülőben lévő terrorállamnak, hogy annak sem a pénzügyi erőforrásait, sem pedig az energiáját nem használják fel.

(Reuters, El País, El Mundo)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére