Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Írország szerda éjféltől ismét kijárási korlátozást vezet be

888.hu

2020.10.20. 07:30

Szerda éjféltől hat hétre ismét jelentősen megszigorítják a járványügyi korlátozásokat Írországban, mivel az utóbbi tizennégy napban megugrott az új koronavírus-fertőzéses esetek száma. Így Írország az első állam az Európai Unióban, amely újra bevezeti a kijárási korlátozásokat.

Micheál Martin miniszterelnök hétfőn este bejelentette, hogy a

járványügyi intézkedési terv legmagasabb – ötödik – fokozata lép életbe,

miután a napi új fertőzésszám százezer lakosra vetítve átlagosan 261,7-et ért el ebben az időszakban. Hétfőn 1031 új fertőzöttet regisztráltak.

Az ötös szintnél az embereket egyebek közt megkérik, hogy

maradjanak otthon, csupán testedzés és a legszükségesebb vásárlások végett mozduljanak ki, de öt kilométernél nem messzebbre.

A vendéglátóhelyek csak elvitelre szolgálhatnak ki. Mindenkinek otthonról kell dolgoznia, akinek ezt a munkája jellege megengedi. Az óvodák, iskolák azonban nyitva maradnak, a tanítás továbbra is személyes jelenléttel folyik.

A 4,9 millió lakosú Írországban eddig 51 ezer emberről bizonyosodott be, hogy koronavírussal fertőzött, közülük 1852-en haltak meg. Az egészségügyi szakértők már korábban javasolták az ötös szint bevezetését, mert úgy vélték, hogy hamar megtelhet az összes kórházi intenzív ágy, ha a járvány nem csillapodik a szigetországban.

A fejlett világ államai közül Írországban az egyik legkisebb az intenzív kórházi ápolást lehetővé tevő kapacitás.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére