Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Iránban újra tetőzik a vírus, az elnök szerint egy esküvő az oka

888, MTI

2020.06.06. 16:00

Az elmúlt napokban jelentősen nőtt az új fertőzöttek száma Iránban.

Egy esküvő járulhatott hozzá a koronavírusos esetek számának hirtelen növekedéséhez Iránban – mondta Haszan Róháni, az ázsiai ország elnöke szombaton az állami televízióban.

Az államfő hozzátette: az országnak nincs más választása, mint a gazdaság nyitva tartása annak ellenére, hogy többen aggódnak a járvány esetleges második hulláma miatt. Az iszlám köztársaság április közepe óta fokozatosan függesztette fel a koronavírus-járvány miatt életbe léptetett korlátozásokat. Az elmúlt napokban azonban jelentősen nőtt az új fertőzöttek száma.

Csak csütörtökön 3 574 esetet regisztráltak, ez volt a legmagasabb szám február, azaz a járvány kitörése óta. Pénteken 2886, szombaton pedig 2269 új fertőzöttet jelentettek. Iránban összesen 169 425 fertőzöttről és 8209 halálos áldozatról tudni.

Az iszlám köztársaság igyekszik megfékezni a koronavírus-járvány terjedését, de a hatóságok attól tartanak, hogy a korlátozások tönkretehetik a nemzetközi szankciók miatt amúgy is roskatag iráni gazdaságot.

Róháni hangsúlyozta: a jelenlegi helyzetben nincs más lehetőség, az életnek a megszokott kerékvágásban kell folytatódnia.
„Dolgoznunk kell, gyárainknak működniük kell, boltjainknak nyitva kell tartaniuk, és lendületben kell maradnunk a szükséges mértékig” – hangsúlyozta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére