Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Iránban rekordot döntött a vírus okozta napi elhalálozások száma

888 - MTI

2020.10.07. 18:15

Rekordot döntött a koronavírus-járvány miatti halálozások száma Iránban, az utóbbi 24 órában 239-en hunytak el a kórban – közölte szerdán az iráni televízió az egészségügyi tárca szóvivőjére hivatkozva. Különösen a 13 milliós lakosú Teheránban aggasztó a helyzet.

Szima Szadat Lari szerint az utóbbi egy napban több mint négyezer új fertőzöttet regisztráltak, amivel számuk 483 844-re nőtt. Eddig összesen 27 658-an hunytak el a betegség miatt.

Vasárnap óta több iráni nagyvárosban is kijárási korlátozásokat vezettek be a fertőzési hullám megtörésére. Az eredetileg egy hétre szánt intézkedéseket vélhetően meghosszabbítják. Különösen a 13 milliós lakosú Teheránban aggasztó a helyzet. Egészségügyi szakértők riadót fújtak attól tartva, hogy fennakadások lehetnek a betegek ellátásában.

Iránban hetek óta ismét teljes erővel tombol a járvány, 20-25 másodpercenként egy újabb ember fertőződik meg a vírussal, míg öt-hét percenként egy beteg életét veszti.

Az Egyesült Arab Emírségekben 1046 új esetet jelentettek szerdán, amivel a fertőzöttek száma 101 840-re gyarapodott. A kórban elhunytak száma 436 az Egyesült Arab Emírségekben, amely az Arab(Perzsa)-öbölbeli országok közül elsőként számolt be koronavírussal fertőzöttekről a járvány februári kitörésekor.

Katarban 238-cal 127 181-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma és kettővel 218-ra emelkedett kór halálos áldozatainak száma – közölte a QNA helyi hírügynökség az egészségügyi minisztériumra hivatkozva. A tárca ismételten felhívta a figyelmet az egészségügyi óvintézkedések, a többi között az otthonmaradásra és a távolságtartásra vonatkozó szabályok betartásának szükségességére.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére