Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Íme 12 ország, ahol kénytelenek voltak súlyosabb korlátozásokat bevezetni az ünnepekre

888.hu

2021.12.26. 17:00

A Breitbart összeállítása alapján máshol jobban megszenvedik az emberek a kormányuk által bevezetett szigorításokat.

 

Amíg hazánkban egyesek már azért is morognak, mert kötelező a szájat és orrot maszkkal elfedni a tömegközlekedési eszközökön, addig máshol sokkal keményebb eszközöket is be kell vetni a koronavírus elleni védekezésben.

A Breitbart összeállítása megdöbbentően hathat, főleg a karácsonyi ünnepnapok alatt.

 

Malajzia

December 16-án jelentette Khairy Jamaluddin egészségügyi miniszter, hogy a tömeges újévi összejövetelek tiltva lesznek, a szűkkörű privát karácsonyi és szilveszter ünnepségeken résztvevőknek pedig kötelező lesz Covid-tesztet részt venni.


Cseh Köztársaság

A cseh kormány még november 26-án hirdetett ki egy 30 napos szükségállapotot a kínai koronavírus miatt. A rendelet országszerte megtiltotta az összes karácsonyi vásár megtartását, valamint a nyilvános helyeken történő alkoholfogyasztást is. A bároknak, éttermeknek, diszkóknak, éjszakai kluboknak és kaszinóknak országszerte 22:00 óráig be kellett zárniuk a rendkívüli állapot miatt. Ezek az intézkedések ma járnak le, így még eszerint kellett a csehek is eltölteniük és megünnepelniük a karácsonyi napokat.


Skócia

A skót kormány december 31-én betiltott minden nagyszabású újévi ünnepséget az országban. Skócia első minisztere, Nicola Ferguson Sturgeon december 21-én jelentette be a társasági összejövetelekre vonatkozó korlátozások sorozatát egész Skóciában, amelyek december 27-től lépnek életbe. Sturgeon akkor azt mondta, hogy a kormánya ugyan engedélyezte az embereknek, hogy karácsony napjain találkozhassanak családjukkal, de az ezt követő napokra már nagyobb óvatosságra intenek mindenkit. Mától ugyanis három hétig korlátozott számban jelenhetnek meg a skótok a nyilvános eseményeken, beleértve a szilvesztert is.


Kanada

A kanadai Ontario tartomány kormánya december 19-től határozatlan időre újra bevezette a társasági összejövetelek korlátozását. A rendelet megtiltja a táncolást és az éneklést a tartományban – a „munkások és előadóművészek” kivételével –, valamint bevezette az alkohol árusításának tilalmát is. 22:00 óra után az ontariói miniszterelnök, Doug Ford csökkentette a társasági összejövetelekre engedélyezett személyek számát – beltéren 25-ről 10 főre, a szabadban pedig 100-ról 25 főre.


Hollandia

Mark Rutte holland ügyvivő miniszterelnök a december 14-i sajtótájékoztatón jelentette be, hogy meghosszabbítják a november 28 ót érvényben levő korlátozásokat.

  • 13 főre lett lekorlátozva a társasági összejövetelek;
  • délután 5 órakor kijárási tilalmat rendelt el minden bárban, étteremben, moziban és sporthelyen;
  • továbbá az alapvető üzleteket, például az élelmiszerboltokat este 8 óráig bezártak.

December 18-tól pedig be van tiltva a két főnél nagyobb csoportosulás a szabadban, valamint bezártak az éttermek, a múzeumok, a fodrászszalonok és az edzőtermek.


Portugália

A tegnapi naptól kizárólag negatív teszttel lehet január 9-ig belépni a mozikba, színházakba, sporteseményekbe, esküvőkre és keresztelőkre. Karácsonykor és újévkor pedig az embereknek szintén negatív teszttel léphetnek be az éttermekbe és a nyilvános ünnepségekre egyaránt.

Az EuroNews szerint szilveszterkor legfeljebb 10 ember gyűlhet össze az utcán, és tilos a szabadban alkoholt fogyasztani.


Németország

A német kormány december 28-tól legfeljebb 10 beoltott. vagy a koronavírusból kigyógyult emberre korlátozza a privát összejöveteleket. Az új létszámkorlátok pedig mind a beltéri, mind a kültéri ünnepségekre vonatkoznak.

A korlátozások közé tartozik a nézők kitiltása a sportrendezvényekről, a kulturális műsorokról, koncertekről és más nagy nyilvános rendezvényekről. Az EuroNews híroldal szerint a szilveszteri ünnepségek alkalmával is betiltják a tűzijátékokat, és az éjszakai klubokat is országszerte be kell zárni.


Franciaország

Lemondták a szilveszterre már előre betervezett tűzijáték és koncertsorozatot a híres párizsi Champs-Elysées sugárúton.


Norvégia

A december 9-től január 6-ig tartó koronavírus-intézkedés értelmében 10 főre van korlátozva a magánházakban való összejöveteleket, ugyanakkor az ország kormánya bejelentette, hogy karácsonykor és szilveszterkor ezt a számot 20 főre megemeli.


Lettország

A lett kormány még október 11-én hirdette ki a három hónapos koronavírus-vészhelyzetet, amely január 11-ig tart. Ennek értelmében zártkörű rendezvényen 10 főnél többen nem vehetnek részt, szabadtéri rendezvényen pedig a 20 fő a megengedett, de nekik is be kell oltatniuk magukat, vagy olyanok lehetnek jelen akik átestek a betegségen.

A be nem oltott személyeknek arcmaszkot kell viselniük, valamint számukra meg kell hagyni a kötelező 15 m2 szabad teret, így biztosítva tőlük a megfelelő távolságtartást. Továbbá nem vehetnek részt istentiszteleten, imaházba pedig csupán 15 percre mehetnek be.


Izland

A szövetségi kormány december 17-től országszerte különféle társadalmi távolságtartási követelményeket, létszámkorlátokat és üzemidő-korlátozásokat vezetett be a vállalkozásokra és a szolgáltatásokra vonatkozóan. A Garda World akkor azt jósolta, hogy az izlandi vállalkozásokra vonatkozó korlátozások „a következő két hétben” érvényben maradnak.

„A privát összejövetelek 50 főre korlátozódnak” – állítja a biztonsági cég. „A nyilvános rendezvények akár 500 főt is befogadhatnak, feltéve, hogy a résztvevők bizonyítékkal szolgálnak az elmúlt 48 órában elért negatív PCR-tesztről vagy a kínai koronavírusból való felépüléséről az elmúlt 180 napban.”

Az arcmaszk használata kötelező azokon a helyeken is, ahol nem tartható be az 1 méteres (3 láb) távolságtartás.


Indonézia

A Garda World szerint Indonézia szövetségi kormánya december 24. és január 2. között megtiltja a 17 éves és annál idősebb személyek belföldi utazását, ha nincsenek beoltva a kínai koronavírus ellen. A Közlekedési Minisztérium jelenleg megköveteli, hogy az országban tartózkodó minden ember mutasson be bizonyítékot a kínai koronavírus elleni védőoltásról, hogy tudjon szabadon utazni a szigetcsoport különböző régiói és szigetei között.

Az országon belül nagy távolságra utazó indonézeknek igazolniuk kell a kínai koronavírus elleni védőoltást és a negatív teszteredményt is be kell nyújtaniuk a közlekedési hatóságoknak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére