Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hollywoodból kapott pofont a Facebook

Zelenka Dóra

2019.11.23. 20:38

Sacha Baron Cohen színész-humorista szerint a Facebook napjaink legnagyobb propagandagépezete.

Sacha Baron Cohen színész-humorista is beszédet mondott az amerikai a Rágalmazásellenes Liga (ADL) rendezvényén, ahol szokatlanul erős kritikát fogalmazott meg a legnagyobb közösségi oldalakkal szemben – számolt be a Guardian.

Cohen szerint a közösségi oldalak aggályosan működnek, emellett teret adnak a hírhamisításnak is.

Ennek egyébként elég jó példát szolgáltat Magyarország is. Gulyás Gergely épp ma tett feljelentést álhír terjesztése miatt. A hirzona24.com, az otpercpiheno.blogspot.com és a blikkruzs.me álhírportálokat a Facebook előszeretettel engedi működni, az ellenzéki oladlon tömegesen osztják meg ezeknek az álhír portáloknak a bejegyzéseit.

A színész-humorista beszédében úgy fogalmazott: a közösségi oldalakat eleve algoritmussal látták el, melyek nem hagyják, hogy a felhasználó elszakadjon tőlük. Miközben félelmet és dühöt keltenek bennünk – tette hozzá Cohen.

Ezek bármilyen hirdetést megfuttatnak, akkor is, ha az hazugság

- fogalmazott a színész.

Cohen külön bírálta Mark Zuckerberg alapítót, majd hozzátette, az, hogy a Facebook például a holokauszttagadók eszméit is terjedni hagyja, súlyos hiba, hiszen a holokauszt történelmi tény.

A hollywoodi színész állításait persze a Facebook sem hagyta szó nélkül. A legnagyobb felhasználóbázissal rendelkező közösségi oldal úgy kommentálta a komikus szavait, hogy Cohen úr félreérti a közösségi oldal célját. A gyűlöletbeszéd nem megengedett a platformon, a szabályokat megsértő felhasználókat pedig szigorúan büntetik.

Aha, igen. Magyarországon például úgy, hogy durva cenzúrát folytat a jobboldali tartalom ellen, míg az ellenzéki szennyportálokat korlátlanul engedi terjedni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére