Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hollandiában újra erőre kapott a koronavírus

888.hu

2021.07.13. 19:30

Hollandiában nagy a baj a gyors nyitás miatt, az emberek Mark Rutte miniszterelnököt hibáztatják.

 

Hollandiában meredeken emelkedik a koronavírussal fertőzöttek száma, főleg a fiatalok körében, a járványügyi szakértők az ügyvivő kormányt hibáztatják, amiért tanácsaikat figyelmen kívül hagyva túl korán vezetett be járványügyi lazításokat – írta kedden a holland sajtó.

Az egészségügyi hatóság legfrissebb statisztikái szerint a vírus reprodukciós rátája az egy héttel korábbi 1,37-ről 2,17-re ugrott,

a fertőzési arány pedig a hatszorosára emelkedett. Kedden újabb 7890 embernél diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést, és az elmúlt két napban a kórházi felvételek száma is nőtt, hétfőn és kedden 18 embert szállítottak kórházba.

A De Volkskrant című holland napilap azt írta,

járványügyi szakértők figyelmeztették a Mark Rutte vezette ügyvivő kormányt, hogy június végén még túl korai lenne bevezetni a járványügyi lazításokat.

Szakértők szerint a vezetés nem gondolta át az éjszakai szórakozóhelyek újranyitásához használt „belépési teszt” rendszerének hiányosságait, a hatóságok nem ellenőrizték a vendéglátóipari egységek szellőztetésére vonatkozó szabályokat, noha a holland járványkezelési csoport (OMT) minderre felhívta a kormány figyelmét, ahogy azt mi is megírtuk.

A lap szerint úgyszintén szembement a hivatalos szakértői állásponttal, hogy Hugo de Jonge egészségügyi miniszter arra ösztönözte a fiatalokat, hogy oltassák be magukat a Janssen gyógyszercég egydózisú vakcinájával, hogy utána egyből „bulizhassanak”, noha legalább két hetet kell várni a védettség kialakulásáig.

De Jonge hétfőn nyilvánosan elismerte, hogy a „dansen met Janssen” (bulizz a Janssennel) szlogenüzenet terjesztése meggondolatlan lépés volt a részéről.

Maga Mark Rutte miniszterelnök is bocsánatot kért azért a hibás döntésért, hogy június utolsó hetében szinte az összes járványügyi korlátozást megszüntette. A kormány múlt pénteki sajtótájékoztatóján visszautasították, hogy hibát követtek volna el, ugyanakkor ismét korlátozásokat vezettek be az éjszakai szórakozóhelyek nyitvatartására és a nagyobb szabású rendezvények szervezésére vonatkozóan.

Az OMT kedden figyelmeztette a kormányt, hogy a szórakozóhelyek újranyitásához ne a negatív vírustesztekre támaszkodjon, amelyek hibaaránya akár a 20 százalékot is elérheti, különösen a gyors antigéntesztek esetében.

Ugyancsak keddi sajtóhírek szerint mintegy harminc, a fesztiválszektorban tevékenykedő szervezet indított pert a kormány ellen,

mert igazságtalannak tartják azt a döntést, hogy több, előzőleg engedélyezett rendezvényüket le kell fújniuk az új korlátozások miatt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére