Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hollandiában megteltek a migránsközpontok

888.hu

2021.09.29. 22:00

Megteltek a hollandiai migráns-befogadóközpontok, több ezer pótágyra és átmeneti szálláshelyek megnyitására van szükség az újonnan érkezők elhelyezéséhez – írták helyi lapok a menekültvédelemmel foglalkozó központi ügynökség (COA) jelentésére hivatkozva szerdán.

 

A COA szerint a központok mintegy 30 ezer férőhelye már foglalt, így sportcsarnokokat és más nagy épületeket kell ideiglenes szálláshellyé alakítani.

A válságszállások megnyitására utoljára hat évvel ezelőtt, a 2015-ös menekültválság idején volt szükség.

A befogadóhelyek szűkösségét végül úgy oldották, meg hogy falvak és települések szállásolták el az érkezőket.

A délnyugat-hollandiai Goes városában a héten megnyílt az első nagy szükségszállás a település nagy tömegeket befogadni képes koncerttermében, és a következő hetekben egy utrechti konferencia-központban, illetve a Leeuwardenben található hatalmas expóközpontban fognak kialakítani sürgősségi szálláshelyeket.

Ankie Broekers-Knol, az ügyvivő holland kormány menekültügyi államtitkára úgy nyilatkozott, hogy rendkívül nagy embertömeg elhelyezéséről van szó. Az államtitkár szerint a vártnál többen érkeznek Hollandiába, különösen a tálibok vezette Afganisztánból, a válság sújtotta Libanonból, de emelkedett a Törökországból menekülők száma is.

Az elszállásolási problémát fokozza, hogy a régebben érkezett, tartózkodási engedéllyel rendelkező bevándorlók továbbra is központokban élnek, és arra várnak, hogy önkormányzati lakáshoz jussanak, valamint továbbra is magas azoknak a száma, akik menekültstátuszuk elbírálását várják.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére