Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hogyan ússzuk meg az ellenünk felhozott szexuális zaklatási vádakat?

888.hu, MTI

2021.05.21. 06:35

Legyen dacos, ne mondjon le, és hivatkozzon az eltörléskultúrára (cancel culture), amikor a vádakkal kapcsolatos kérdésekre válaszol – javasolta Chris Cuomo, a CNN amerikai hírtelevízió műsorvezetője bátyjának, a szexuális zaklatással vádolt New York-i demokrata kormányzónak, Andrew Cuomónak.

A The Washington Post című amerikai napilap csütörtökön a konferenciahívásokon részt vevő, nevük elhallgatását kérő forrásokra hivatkozva azt írta: Chris Cuomo többször beszélt a kormányzóval, vezető munkatársával, ügyvédeivel és kommunikációs csapatával.

Andrew Cuomót az év eleje óta legalább hét nő vádolta meg azzal, hogy szexuális tartalmú megjegyzéseket tett neki, vagy „illetlenül” érintette meg.

Cuomo kormányzó a kezdetektől tagadta az ellene felhozott vádakat, de elnézést kért, ha – ahogy fogalmazott – akaratlanul kellemetlen helyzetbe hozott néhány nőt.

A The Washington Postnak Rich Azzopardi, a kormányzó szóvivője is megerősítette, hogy valóban megtörténtek ezek a beszélgetések a két Cuomo között.

Volt néhány telefonbeszélgetés barátokkal és tanácsadókkal, akik tanácsokkal látták el a kormányzót”

– fogalmazott Azzopardi.

A CNN a lapnak elismerte, hogy Chris Cuomónak „nem kellett volna a bátyja PR-tanácsadójaként tevékenykednie”.

A televíziós társaság – az összeférhetetlenségre utalva – úgy reagált:

Helytelen dolog bekapcsolódni azokba a beszélgetésekbe, amelyekben a kormányzó munkatársai vesznek részt. Ezt Chris is elismeri. A továbbiakban nem vesz részt ilyen beszélgetésekben.”

A CNN ugyanakkor közölte, hogy nem kezdeményeznek fegyelmi eljárást a műsorvezetőjük ellen.

Chris Cuomo és a CNN is több kritikát kapott az elmúlt hónapokban, legfőképpen a koronavírus-járvány idején a bátyjával, Andrew Cuomóval készített riportok miatt. A kritikák felerősödtek, amikor kiderült, hogy a műsorvezető és a Cuomo család többi tagja is soron kívüli teszteléseken vett részt a pandémia elején.

A zaklatási botrányokat megelőzően, februárban Andrew Cuomo ellen szövetségi vizsgálat is indult, a demokrata politikust és kollégáit azzal gyanúsítják, hogy

adatokat titkoltak el a nyilvánosság elől a New York államban lévő idősotthonokban történt – koronavírus okozta – halálesetek számával kapcsolatban.

A botrányt tovább dagasztja, hogy a magánkézben lévő idősotthonok tulajdonosai közül néhányan hozzájárultak a kormányzó korábbi választási kampányához.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére