Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hisztiznek a templomfoglaló illegális migránsok, mert vége az ingyen életnek

888.hu

2022.01.17. 14:40

Véget ért a brüsszeli templom megszállása, amit még tavaly foglalt el kétszáz illegális migráns.

2021 januárjában nagyjából kétszáz, okmányokkal nem rendelkező migráns költözött be egy brüsszeli történelmi templomba.

Akciójuk hónapok alatt hatalmas vitává fajult. A migránsok éhségsztrájkot szerveztek, amely csaknem megtörte a belga kormányt. Aztán, amikor a migránsok egészsége veszélybe került, a tiltakozást lefújták. A belga tisztviselők pedig beleegyeztek, hogy felgyorsítják az illegális bevándorlók törvényes tartózkodási kérelmének elbírálását.

Ezt követően a megszállás enyhülni kezdett, amíg végül csak húszan maradtak. Az egyházi tisztviselők szerint a XVII. századi Keresztelő Szent János-templom a Brüsszel központjában található Béguinage-ban nincs biztonságban, mivel beállt a téli fagy. Ahhoz is ragaszkodnak, hogy az összes illegális migráns távozzon.

A migránsok többsége nem kapott választ a letelepedési kérelmére, akik kaptak, azok többségétől szerencsére megtagadták az engedélyt.

Az egyházi adminisztráció azt közölte, hogy az utolsó megszállóknak is távozniuk kell – ezzel a kéréssel is fordultak a helyi békebíróhoz, aki várhatóan január végén vagy február elején dönt. Az egyházi adminisztráció azt mondta, „a helyzet nyugodt megoldásában reménykedik”.

A migránstámogató szervezetek keresnek lakást az utolsó templomfoglalóknak. Karen Naessens, szintén a House of Compassion munkatársa biztos benne, hogy találnak megoldást a hálózatukon keresztül.

A nyár folyamán a migránsok komoly erőfeszítéseket tettek azért, hogy a letelepedési engedélyt kizsarolják. Néhányan beragasztották a szájukat, mások abbahagyták a vízivást. Ennek ellenére a kérelmek nem haladtak olyan gyorsan, mint ahogy azt a migránsok akarták.

A 442 letelepedési kérelemből 79-ről döntött a kormány, 93 személy bevonásával – derült ki Sammy Mahdi, Belgium migrációs vezetőjének hivatalának adataiból. A kormány 24 személynek adott tartózkodási engedélyt, míg a maradék 69-et megtagadta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MZP újabb alternatív rezsicsökkentési javaslattal állt elő, Bush összetévesztette Irakot és Ukrajnát

MZP újabb alternatív rezsicsökkentési javaslattal állt elő, Bush összetévesztette Irakot és Ukrajnát

Nemcsak a törökök ellenzik a finnek és svédek NATO csatlakozását, az amerikai pénzügyminiszter szerint Oroszországnak kellene fizetnie a háború utáni helyreállítás költségeit.

Václav Klaus: Magyarország bebizonyította, hogy lehetséges a konzervatív politika győzelme

„Magyarország példája bebizonyította, hogy a konzervatív politika győzelme igenis lehetséges, és ez inspiráló” – jelentette ki Václav Klaus, Csehország korábbi elnöke és miniszterelnöke csütörtökön Budapesten.

Orbán Viktor fogadta az angolai UNITA elnökét

A magyar miniszterelnök és az angolai ellenzéki erő vezetője a Karmelita kolostorban tartott megbeszélést.

Egy újabb republikánus kormányzó tiltotta ki a transznemű sportolókat a női versenyekről

A lépéssel Dél-Karolina lett a 16. állam, amely megtiltja a biológiai férfiak részvételét a női sportokban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére