Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiába katasztrofálisak az adatok, még több migránst hozna be egy svéd miniszter

Forisek Ádám

2019.10.20. 10:08

A baloldali közigazgatási miniszter, Lena Micko szerint több migránst kell befogadni, hogy a munkahelyeket betöltsék az országban. Csak egy apró bibi van ezzel: a migránsoknál tapasztalható munkanélküliség többszöröse az őshonos svédekénél.

Lena Micko egy televíziós műsorban beszélt arról, hogy ha Svédország nem fogadna be több migránst, akkor az ország gazdasága „összeomlana.”

Állítása szerint rengeteg helyen sikeres a bevándorlók oktatása és munkaerőpiacra történő integrálása, és mint mondta, rengeteg munkahely betöltetlen, amely kiváló lehetőség a migránsok számára.

A műsorba meghívást kapott a jobboldal vezetője, Jimmie Åkesson is, aki természetesen reagált is a bevándorláspárti miniszter kijelentéseire.

Ne haragudjon, de köze nincs a valósághoz annak, amit mond. Épp ellenkezőleg: óriási terheket rónak a migránsok az önkormányzatokra, és az egész jóléti rendszerre hatást gyakorolnak.

Bengtsfors esete az élő példa arra, hogy Lena Micko gondolatmenete irreális. A piciny, 3 ezer fős település gyakorlatilag csődbe ment, amiért túl sok migránst fogadott be. A község önkormányzata a svéd kormánynak írt levelében kerek perec elismerte még augusztusban, hogy gyorssegélyre van szükségük, mert az elmúlt időben a falu kapacitásaihoz mérten túl sok bevándorlót fogadtak be.

Lena Micko állítását nehezíti az a jelenség is, hogy a migránsok a skandináv államban egész egyszerűen nem akarnak munkába állni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére